INFO ASIGURĂRI: Ce faci în caz de accident şi cum te ajută RCA!

Scopul poliţelor de Răspundere Civilă Auto este de a acoperi pagubele produse unei terţe persoane în urma unui eveniment auto. În această situaţie se vor lua toate măsurile spre a limita apariţia de noi prejudicii.

Dacă accidentul s-a soldat cu lezarea integritătii corporale a uneia sau a mai multor persoane sau dacă unul dintre vehicule transporta substanţe periculoase sunteţi obligat să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. În această situaţie, este interzisă deplasarea de la locul accidentului sau modificarea urmelor accidentului până la apariţia echipajului de poliţie. Acesta va stabili vinovăţia parţilor, va completa procesul verbal de constatare al evenimentului şi va elibera avizul de reparaţie necesar intrării în service al autoturismului avariat.

În cazul unui accident uşor, soldat doar cu pagube materiale pe teritoriul României se poate folosi o altă formă de constatare a evenimentului spre obţinerea despăgubirilor prin poliţa de Răspundere Civilă Auto.


Procedura de utilizare a formularului de „constatare amiabilă” prevede acordul comun de voinţă dintre conducătorii auto. Acest document impune spre completarea sa o atenţie deosebită asupra împrejurărilor în care accidentul s-a produs. Practic, prin aceasta procedura se evită birocraţia şi deplasarea echipajului de poliţie pentru a constata fapta comisă.

Dacă cele două părţi nu se pun de acord pentru a stabili vinovăţia, se va merge la Secţia de Poliţie în raza căreia evenimentul a avut loc, în termen de 48 de ore. În această situaţie, agentul de poliţie va stabili culpabilitatea, va completa procesul verbal şi va elibera documentul de autorizare al reparaţiilor. Partea vinovată va înmâna păgubitului o copie a poliţei RCA sau acesta din urmă o va obţine de la Secţia de Poliţie.

Dacă aţi fost păgubit de o maşină înmatriculată în altă ţară este necesar să vă adresaţi Biroului Asiguratorilor Auto din România.

Documentele necesare în momentul prezentării la biroul de daune al societăţii de asigurare al persoanei vinovate de incidentul auto:

  • cartea de identitate a autoturismului;
  • cartea de identitate;
  • procura notarială de la propietarul autoturismului;
  • copia poliţei RCA emisă de compania respectivă de asigurare;
  • procesul verbal eliberat de Poliţie sau formularul de constatare amiabilă;
  • certificatul de înmatriculare al maşinii;
  • permisul de conducere;

Pentru mai multe informaţii: 

Alin Mocanu – Broker Asigurari

 0765758521

asigurari


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “INFO ASIGURĂRI: Ce faci în caz de accident şi cum te ajută RCA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca