INEDIT: Concurs național de anduranță ecvestră, cu cai Shagya Arab, la Sălcioara! – FOTO

Comuna Sălcioara a găzduit astăzi, prima ediție a unei competiții naționale destinate cailor din rasa Shagya Arab. Este vorba despre un concurs de anduranță la care au participat sportivi de la 29 de cluburi din România în patru probe de concurs:  80 k  (4 sportivi) , 60 km (3 sportivi) , 40 km (7 sportivi), 30 km (14 sportivi). Printre cluburile participante se numără: Clubul Sportiv Shagya – Buftea, clubul Steaua, Clubul ecvestru Decebal – Băcău, Romsilva, Clubul Hipohouse.  Au jurizat arbitri internaționali.

Competiția a fost organizată de Clubul Sportiv Shagya, Buftea, care are baza sportivă în comuna dâmbovițeană Sălcioara. Aproximativ 1000 de persoane au luat parte la regalul ecvestru. Directorul competiției, Viorel Dabija, a precizat pentru Gazeta Dâmboviței, că după succesul acestei prime ediții, în 2017, Sălcioara va găzdui o competiție similară, dar de nivel internațional.

Caii Shagya Arab sunt o rasă specială, derivată din rasa Arab, nu foarte cunoscută la nivel mondial datorită faptului că este rar întâlnită. Această rasa a luat ființă acum 150 – 200 de ani la celebra crescătorie și herghelie a monarhilor austro-ungari. Armăsarii care au pus bazele acestei rase Shagya erau cai originari Arabi de deșert, împerechiați cu iepe care aveau ceva influențe de Arab.


 

 

13920846_1790651437878547_4173327418152685316_n Shagya Arab Salcioara (2) Shagya Arab Salcioara (3) Shagya Arab Salcioara (4) Shagya Arab Salcioara (5) Shagya Arab Salcioara (6) Shagya Arab Salcioara (7) Shagya Arab Salcioara (8) Shagya Arab Salcioara (9)

Foto credit: Ștefan Bănică


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Un gand despre “INEDIT: Concurs național de anduranță ecvestră, cu cai Shagya Arab, la Sălcioara! – FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca