Inconştienţă sau rea intenţie? Incendiile de vegetaţie iau amploare!

Acest sfârşit de săptămână a fost unul cu adevătat „incendiar” pentru pompierii dâmboviţeni. Echipajele de de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa au intervenit la nu mai puţin de 51 de incendii de vegetaţie în care au ars cca.91 hectare de vegetaţie uscată.

Cu toate că zilnic, prin intermediul mass – mediei, s-au difuzat materiale privind interzicerea arderii resturilor vegetale, a vegetaţiei uscate şi miriştii fără respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, unii cetăţeni continuă igienizarea terenurilor, prin a da foc resturilor vegetale şi vegetaţiei uscate, fără a supraveghea arderea şi a respecta măsurile specifice obligatorii.

Şi în acest weekend Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, prin cadrele Inspecţiei de Prevenire, a efecuat acţiuni preventive pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate. În urma acestor acţiuni, care s-au  desfăşurat pe tot teritoriul judeţului Dâmboviţa, s-au aplicat un număr de 17 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 12500 lei. Aceste activităţi vor continua zilnic până la stoparea acestor incendii de vegetaţie.

“Cetăţenii trebuie să înţeleagă faptul că pentru stingerea acestor incendii de vegetaţie se consumă o cantitate mare de carburanţi şi necesită implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale. Având majoritatea forţelor implicate  în aceste evenimente, putem ajunge în situația de a nu putea interveni la incendiile care se pot produce la gospodăriile cetăţeneşti, operatori economici şi instituţii și care pot pune în pericol viața și bunurile materiale” au adăugat reprezentanţii I.S.U. “Basarab” Dâmboviţa, în comunicatul de presă trimis în cursul acestei dimineţi.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro