Și în luna aprilie a plouat cu amenzi de la ITM pentru agenții economici dâmbovițeni

În cursul lunii martie 2013 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 115 controale în domeniile relaţiilor de muncă şi 148 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă din 115 angajatori controlaţi 42 au fost sancţionaţi cu 31 avertismente şi 27 de amenzi în valoare de 142.000 de lei.

În urma controalelor privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată 7 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 100.000 de lei pentru primirea la muncă a 10 persoane fără întocmirea documentelor de angajare.

Celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru neacordarea sporului de noapte şi nerespectarea prevederilor privind înregistrarea Registrului de evidenţă a salariaţilor (REVISAL).

 

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 148 de controale. S-au constatat 282 de neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de remediere iar 17 de angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 105.000 lei.

 

Ca urmare a conflictelor de muncă apărute între angajaţi şi angajatori, la sediul I.T.M. Dâmboviţa au fost înregistrate 38 de sesizări prin care se reclamau nerespectarea legislaţiei muncii privitoare la neplata drepturilor salariale, munca la negru, nerespectarea programului de lucru, toate sesizările primind răspunsul în termenul legal.

 

INSPECTOR SEF,                                                   RESPONSABIL  REL. MASS-MEDIA,

Ing. Marius LIXANDRU                                                        Inspector Letitia NISTOR

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro