Grevă a șoferilor AITT, vineri, între orele 6:00 – 8:00. Sindicat: “Amenințările municipalității încalcă grav libertățile civile”

COMUNICAT DE PRESA

 

In legatura cu desfasurarea grevei de avertisment care va avea loc vineri 05 octombrie 2018, in intervalul 06,00 – 08,00, facem urmatoarele precizari

In conformitate cu prevederile art. 205 din Legea nr. 62 / 2011 – Legea dialogului social,  pentru a asigura minim o treime din activitatea de transport pe traseele licentiate, ( intern / extern),  activitate de transport care trebuie asigurata  in data de 05 octombrie  in intervalul orar 06,00 – 08,00, si pe timpul grevei generale, facem urmatoarele precizari :

 • Sindicatul Valahia asigura personalul necesar efectuarii a cel putin o treime  din numarul de kilometrii ce trebuiesc efectuati pe traseele licentiate, in intervalul orar 06,00 – 08,00;
 • In activitatea de minim o treime suntem deacord sa asiguram cu prioritate transportul de calatori de pe traeseele cele mai lungi, pentru a diminua pe cat posibil efectul grevei asupra persoanelor care beneficiaza de transport pe baza de abonament si care nu au alte optiuni viabile de transport;
 • Sindicatul Valahia este de acord sa asigure, chiar si din randurile salariatilor care sunt in greva, personalul necesar pentru a acoperii cel putin o treime din totalul activitatii, daca personalul care nu face greva nu poate asigura functionarea de minim o treime din activitatea normala, atat in timpul grevei de avertisment cat si in timpul grevei generale.
 • Amenintarile cu ,, pierderea locului de munca”, rezilierea contractelor etc., lansate in spatiul de oficiali ai municipalitatii, sunt nelegale si incalca grav libertatile civile si sindicale ale lucratorilor grevisti;
 • Atragem atentia ca potrivit art. 191 alin. 1 din Legea nr. 62 / 2011, participarea la greva este libera, nimeni nu poate fi constrans sa participe la greva sau sa refuze sa participe la greva iar potrivit art. 191 alin. 2 din Legea nr. 62 / 2011, pot inceta lucrul si angajati ai AITT care nu au participat initial la declansarea conflictului.

 

 

                                                                       Presedinte Sindicatul Valahia

                                                                              Dragodanescu Nicolae


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Grevă a șoferilor AITT, vineri, între orele 6:00 – 8:00. Sindicat: “Amenințările municipalității încalcă grav libertățile civile”

 • 6 octombrie 2018 at 17:05
  Permalink

  Transportul public in Târgoviște este precum in anii 70! O singură dată am mers… niste “rate” distruse. Nu se justifică subvenția consiliului local! Avem nevoie de mijloace noi de transport, nu de second hand uri!

  Reply
 • 5 octombrie 2018 at 9:09
  Permalink

  Ar trebui sa va desfiinteze. Oricum nu respectati programul pe traseele stabilite. De exemplu orele care sunt afisate pe traseul spre Gorgota (numarul 20), nu sunt respectate de nici un fel. Am asteptat masina respectiva si nici dupa jumatate de ora nu a sosit. Jos cu voi.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro