GLODENI: Veteranul Ion Banu a împlinit 103 ani

Maiorul (rtr.) Banu Ion, s-a născut la 01.08.1918 în comuna Glodeni, județul Dâmbovița. Cu ocazia împlinirii veberabilei vârste de 103 ani, comanda garnizoanei Târgoviște și reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cultul Eroilor, Prefecturii Dâmbovița și ai Primăriei Glodeni, l-au sărbătorit cum se cuvine pe bravul erou și veteran.

Maiorul (rtr.) Ion Banu, un român mândru de originile sale, cu un discurs de mare orator, ne-a împărtășit din amintirile domniei sale: a fost înrolat în armată la 15 noiembrie 1939, și-a efectuat stagiul militar, iar la intrarea României în război a făcut parte din Regimentul 89 Infanterie, Compania “Cercetare”.

La plecarea pe front, la porțile cazarmei unde își desfășurase stagiul militar s-a închinat și a zis: “Doamne, Dumnezeule, ajută-mă să mă întorc aici neatins de schije, de bombe sau călcat de șenilele vreunui tanc! Și m-am întors fără o zgârietură.”

Din evenimentele de viață punctate de domnia sa am descoperit un caracter ferm, care la venerabila vârstă de 103 ani își fixează încă obiective de atins, cu o voiciune în gândire dar și mișcări care ne-au lăsat fără cuvinte.

A ținut strâns în mână arma, pe tot parcursul vizitei și și-a stăpânit perfect emoțiile. Bătrânelul firav la trup, este dârz și hotărât, parcă desprins din poveștile bunicilor despre eroi…și, totuși, avem încă eroi printre noi!

Cinste eroilor neamului românesc!” a notat pe pagina de facebook Baza 1 Logistică Teritorială Carpatica.

Foto: plutonier adjutant principal (r) Adrian Robu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro