Gabriel Plăiașu, dâmbovițeanul care a prins jobul de vis la SAPE! Peste 200.000 de lei pe an

Distribuie:

Puțini dintre noi au auzit de SAPE. Așa cum în general se întâmplă cu societățile unde statul este implicat și unde se învârt sume colosale. Una din ele este Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (S.A.P.E.) Pe scurt societatea monitorizează modul de îndeplinire a obligațiilor rezultate din contractele de privatizare încheiate de Electrica S.A., cu privire la filialele de furnizare și distribuție de energie electrică privatizate, precum și a tuturor acordurilor încheiate de Electrica S.A. în legătura cu contractele de privatizare.

Recent, liberalul Gabriel Plăiașu a fost numit în echipa de conducere a SAPE, din care fac parte trei directori. Numirea a fost confirmată, astăzi, de președintele organizației, Virgil Guran. Acesta spune că Plăiașu a făcut parte și în trecut din conducerea societății, iar că actuala numire ar fi una pentru câteva luni… În privința experienței anterioare la SAPE, este vorba despre numirea din 2013, ca director al Oficiului Participațiunilor Statului și Privatizării în Industrie, pentru un mandat de o săptămână, până când ministrul Economiei de la acea vreme a fost sesizat de Victor Ponta despre faptul că Plăiașu nu putea fi numit într-o funcție publică din cauza unei decizii a instanței. Acesta nu renunțase la calitate de administrator al SC Parc Industrial Mija, pe perioada mandatului de deputat, instanța interzicând dreptul de a ocupa o funcție publică vreme de trei ani. Interdicția a încetat în 2016.

Sinecura de la SAPE este una din cele mai bune, din punct de vedere financiar, prinsă de un dâmbovițean. Persoana înlocuită de Plăiașu a trecut în declarația de avere ca, venit salarial pentru anul trecut, 220.000 de lei.

Liberalul Gabriel Plăiașu a primit un alt job important din punct de vedere financiar  (aproximativ 7.000 de lei lunar, conform surselor) și în luna ianuarie a acestui an. Este vorba de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București. Se pare, însă, că nu le va păstra pe amândouă.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro