Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Gabriel Boriga, despre Legea privind câinii fără stăpân: „Vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii„

Curtea Constituţională a stabilit, săptămâna trecută, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. Legea stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

În Târgovişte, primarul Gabriel Boriga a declarat că 10.000 de târgovişteni vor fi consultaţi de administraţia locală, cu ajutorul unor voluntari, înainte de a se lua o decizie referitor la acest subiect.

„Astăzi, legea a trecut de Curtea Constituţională, însă acest lucru nu a schimbat cu nimic intenţia pe care am avut-o de a consulta 10.000 de târgovişteni în ceea ce trebuie să facă autoritatea locală, deoarece legea spune aşa: dacă, după 14 zile, câinii, animalele fără stăpân nu sunt adoptate, autoritatea poate să-i eutanasieze. Eu nu am vrut ca această decizie să aparţină unui singur om. Este, dacă vreţi, o decizie discreţională. De aceea, nici nu am iniţiat fel de fel de programe, ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti, să plătim un milion şi jumătate de euro pe un referendum, ci cu 10 voluntari, care nu au costat cu nimic comunitatea, am intervievat până acum 6000 de târgovişteni. Mai avem să intervievăm 4000, cu nume, prenume, adresă, nume de telefon şi semnătură, care să-şi exprime punctul de vedere şi dacă vreţi, care să ajute administraţia în a lua o hotărâre. Hotărârea nu o iau eu, nu o ia nici măcar executivul, ci vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii. Probabil până la jumătatea săptămânii viitoare o să am 10.000 de semnături. O să vă prezint rezultatele acestui raport. Vreau să mai fac un apel la toţi cei care doresc să însoţească echipele de voluntari atunci când merg şi discută cu oamenii din Târgovişte, sunt liberi să o facă… Nu este decizia unui om. Este decizia unei comunităţi şi mie dacă îmi spune comunitatea, oamenii care m-au ales, dacă îmi spun ce cale trebuie să urmez atunci când legea lasă o posibilitate, o să fac ceea ce târgoviştenii doresc”, declara edilul Boriga la sfârşitul săptămânii trecute.

Nu se ştie, în momentul de faţă, numărul real al câinilor fără stăpân din municipiul Târgovişte, iar la nivelul municipiului există un singur adăpost pentru câini, cu o capacitate de 100 de locuri.

Distribuie:

13 thoughts on “Gabriel Boriga, despre Legea privind câinii fără stăpân: „Vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii„

 1. Desi a trebuit sa vina cu politia, si eu m-am ales cu injuraturi si masina vandalizata de o baba de 70 de ani (da!), acum si-a luat cainii inapoi, sunt iar in fata blocului. Sa sun la ecarisaj sau la politie?

 2. LAŞITATE se numeşte asta, nu „decizie discreţională” cum îi zice premarele.
  nu eşti în stare să aplici o LEGE, du-te, tată, şi te ocupă de recurs.
  dacă după consultarea asta (din ce lege ai scos-o, mă?) rezultatul este NU eutanasierii, ai bani să-i ţii şi să-i hrăneşti la adăpost?
  sau îi mai scapi pe stradă unde oricum mai sînt cel puţin jumătate din cîţi erau pînă la promulgarea legii?
  n-ai sînge şi pace! 🙁

 3. boriga, boratule, ia dracului javrele dupa strada si pupa-le in bot si sub coada. nu respecti legea, te vom da in judecata si iti vom cere toti banii furati pt plata hingherilor invizibili. furati o gramada de banii pt maidanezi, acte false si deturnari de fonduri. cand ai trecut prin micro 12, gasca aia de pupatori in cur ce te slugarea au pitit toti cainii. ce scarba mi-a fost cand v-am vazut. o scarba imensa ca de tot jegul din targ. aia in frunte cu tine, locul vostru e dupa gratii, poate s-o implinii vreodata legea. cine stie!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media