FOTO – Cum arată Fabrica de ciment de la Fieni! De 14 ani este preluată de nemți, dar condusă de români

Din 2002, Fabrica de Ciment de la Fieni este parte a grupului german HeidelbergCement AG, lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 63.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume. Trei se află în România.

La Fieni, istoria cimentului se scrie din 1914, în directă legătură cu cariera de piatră de la Lespezi. Fabrica, deși concentra o importantă parte a forței de muncă din nordul județului, era un important poluator al zonei. După preluarea de către Heidelberg au fost realizate investiții de mediu în valoare totală de peste 12 milioane de Euro.
În momentul achiziției fabricii, una dintre principalele instalații folosite în procesul de producție a cimentului-electrofiltrul-era în funcțiune din anul 1974. Instalația a fost înlocuită cu una ultramoderna, printr-o investiție de 2 milioane de Euro. Totodată, au modernizat utilajele de desprăfuire folosite în procesele de producție, transport și stocare a cimentului, reușindu-se cantitățile de praf eliberat în atmosferă și emisiile de gaze de ardere până sub limitele legale.

Deși sub patronat german, fabrica a avut și are o echipă de conducere formată în exclusivitate din români, mare parte dintre ei cimentiști din tată-n fiu, așa cum este și actualul director Cristian Voinițchi (foto)absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnice din București. Acesta conduce fabrica de la Fieni din 2011.

Recent, Gazeta Dâmboviței a fost invitată la un tur al fabricii, ocazie cu care reprezentanții societății au permis presei să facă fotografii în interior.

cristian-voinitchi

fieni-7 fieni-19 fieni-21 fieni-22 fieni-30 fieni-31 fieni-34 fieni-37

fieni-23


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro