Fostul vicepreședinte al Ariilor Protejate, intervenție pe subiectul ursului Arthur. Cine e vinovatul?

Fostul vicepreședinte al agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, dâmbovițeanul Ionel Petre, apreciază că în cazul împușcării ursului Arthur vinovate sunt autoritățile române. Acesta spune că procedura de aprobare a recoltării unui exemplar de urs în România este complicată și implică un lanț de decizii la nivelul mai multor instituții.

Despre urși… dar în cunoștință de cauză și pe înțelesul tuturor!

Faptul ca suntem o țară cu capul plecat în care prinții lumii se distrează deoarece, la noi se poate este cunoscut și parțial adevărat. Asta însă trebuie să nu ne arunce în ridicol declarând tâmpenii pe acest subiect pentru că doar autoritățile noastre competente sunt cele responsabile.

Cum asta? Iată!

Recoltarea unui exemplar de urs (carnivore mari) se face în scop științific, pentru siguranța cetățeanului sau din motive de sănătate a exemplarului(vezi OUG 57/2007). Dacă un exemplar de urs produce pagube într-o gospodărie atunci proprietarul se adresează primăriei care împreună cu Agenția Județeană de Mediu întocmește documentația iar gestionarul fondului cinegetic solicita Ministerului Mediului o derogare ce se aproba prin Ordin de Ministru pentru relocare, capturare sau recoltare. Prin OM sunt stabilite condițiile de recoltare iar gestionarul desemnat trece la extragerea exemplarului cu ajutorul “personalului specializat din cadrul instituției”

După recoltare de întocmește un raport în care sunt trecute detaliile referitoare la extragere care ajunge la minister.

P.S. procedura este mai complicată și nu se obține ușor dar am sintetizat pentru toată lumea.

Cine are urechi de auzit … !” a declarat Petre.

Asociațiile Agent Green și VGT (Austria) au acuzat public că prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein  a ucis cel mai mare urs din România, sub pretextul că elimină o ursoaică din Covasna, care face stricăciuni în gospodăriile localnicilor. Autoritățile centrale, prin vocea premierului Florin Cîțu au încercat să minimizeze subiectul în declarațiile publice, în timp ce poliția a deschis un dosar penal în care se fac cercetări cu privire al împușcarea animalului. Prințul acuzat de braconaj nu a dorit să facă declarații în acest caz. În schimb, în schimb, în mediul online s-a lansat o ofensivă împotriva prințului și a castelului sau din Austria, dar și împotriva vânătorii.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro