Fostă reședință domnească, Târgoviște nu a fost luată în calcul în clipul de promovare turistică a României

Un clip pentru promovarea turismului cultural și de city break lansat de Ministerul Turismului este, deja, contestat de foare mulți internauți din cauza alegerilor făcute de realizatori. Clipul promovează orasele Alba Iulia, Sibiu, Târgu Jiu, Constanța, Iași, Timișoara și București, iar internauții acuză lipsa orașelor precum Cluj Napoca sau Oradea, care atrag anual sute de mii de turiști.

Din păcate pentru noi, nici fosta cetate de scaun a Țării Românești, Târgoviște, nu a fost destul de atractivă pentru minister. În ciuda istoriei sale deosebite, municipiul nu va fi promovat, deși ministerul susține că a ales “orașe cu importante simboluri pentru români, orașe care întăresc ideea de comuniune”. Teoretic, Târgoviște îndeplinește aceste criterii. Sigur că orașul are și multe  lipsuri, dar o creștere a numărului de turiști, chiar și în variante city break, ar ajuta substanțial la dezvoltarea zonei. 

Totuși, Ministerul Turismului spune ca va realiza,  în cursul anului 2019, încă un film de promovare “în care sunt prezentate noi destinații de city-break și care va pune în valoare potențialul turistic al destinației România”. Poate în acesta își va găsi loc și cetatea de scaun a Țării Românești, cu Turnul Chindiei, unul din cele mai cunoscute monumente din această parte a țării.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro