EXCLUSIV: Ce organizaţii au ratat ţinta şi l-au tras în jos pe Ţuţuianu!

PSD Dâmboviţa a câştigat alegerile pentru Victor Ponta în judeţul nostru, cu 58,08%. Cu toate acestea, victoria nu a  fost cea aşteptată şi targhetată nici de conducere centrală, nici de cea judeţeană. Ţinta PSD Dâmboviţa  a fost de 180 000 de voturi şi plasarea în primele 5 organiaţii ca rezultat, aşa cum a fost şi la europarlamentare. Social democraţii au plecat din pole position având conducerea CJD, conducerea a trei mari oraşe şi nu mai puţin de 65 de primarii, după migraţia politică permisă prin ordonanţă de guvern.  PSD Dâmboviţa a obţinut 163.287 de voturi  şi a coborât până pe locul 12 la nivel naţional. Asta pentru că doar 34 de organizaţii din 89 şi-au atins criteriul de performanţăl. Unele chiar l-au depăşit semnificativ, atenuând astfel diferenţa totală dintre target şi rezultat.

Iată cine sunt cei care şi-au făcut treaba şi au realizat criteriul de performanţă.

0102

O analiză atentă arată mari probleme în tabăra PSD. Din cele 34 de localităţii care şi-au atins sau depăşit targetul, în 10 dintre acestea PSD nu are primari. Aici intră şi Gura Foii şi Butimanu ai căror primari au trecut la UNPR. În 9 localităţii, primarii PSD sunt proaspăt proveniţi din PDL. Deci, doar 15 dintre vechii primari ai PSD au obţinut rezultatul scontat. Aşa că perspectiva localelor din 2016 nu e tocmai roză.

În continuare sudul judeţului este cel în care PSD deţine supremaţia, cele mai multe organizaţii care şi-au realizat criteriiile de performanţă fiind din această zonă a judeţului. Tot sudul este însă şi cel mai instabil din punctul de vedere al traseismului politic, reorientându-se la fiecare schimbare de putere.

Situaţia dezvăluie probleme şi la nivelul oraşelor. Cu excepţia Răcariului, toate organizaţiile au fost sub targetul stabilit: Târgovişte cu 7964 de voturi, Moreni cu 2798, Fieni cu 983, Găeşti cu 789, Pucioasa cu 783, Titu cu 142. Cea mai mare problemă a PSD e că oraşele aduc partidelor cel mai mare număr de voturi, având în vedere populaţia cu drept de vot. Iar în oraşe e clar că social democraţii nu rup “gura târgului”.

O analiză Avangarde arată structura votului pentru cei 2 candidaţi la prezidenţiale, care reflectă în mare şi situaţia de la Dâmboviţa.

vot


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro