DSP Dâmbovița minte în scandalul apei! Întrebarea este: Până unde minte?

Direcția de Sănătate Publică a județului este instituția cheie în scandalul legat de calitatea apei de la Fieni, dar și din întreg județul. DSP a ieșit astăzi public și a încercat să explice că apa nu are probleme de potabilitate la Fieni, acolo unde s-a iscat un întreg scandal legat de faptul că populația ar fi primit apă nefiltrată.

Problema este că DSP a ieșit public și a simțit nevoia să mintă!

Concret, doctorul Cornelia Ionescu (foto stânga) a precizat astăzi în cadrul unei conferințe de presă comune cu Compania de Apă (deși ni s-ar fi părut potrivit să țină, singură o conferință la sediul instituției, nu una în care să apere Compania și atât), că un cetățean din Fieni, Tiberiu P. a sesizat cu o adresă scrisă direcția cu privire la problemele cu apa. Doctorul Ionescu spune că sesizarea  a fost făcută vineri, 17 ianuarie, după ora 14:00, și i-a fost repartizată pentru a o analiza cu răspuns scris și cu analiză a dosarului. Ulterior, DSP a mers la Fieni, luni, 20 ianuarie, pentru a recolta probe. De ce abia luni? Conform reprezentantului DSP, nu era nici o grabă pentru că sesizarea se referea la o situație din lunile noiembrie și decembrie, deci una veche, iar luni era oricum zi de control tematic.

Gazeta Dâmboviței a intrat în posesia sesizării care arată că, însă, că DSP minte. Tiberiu P. a trimis sesizarea prin fax, la numărul 024511067, numărul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, în data de 15 ianuarie, la ora 16:15 minute, conform raportului de fax. Asta înseamnă că DSP, alături de alte instituții care au primit faxul în aceeași zi, a luat la cunoștință de sesizarea cetățeanului cu 2 zile mai devreme decât declară doctorul Cornelia Ionescu. În textul acestei sesizări se specifică că “abonații Companiei de Apă au consumat în lunile noiembrie și decembrie (chiar și în prezent este această stare de fapt) apă direct din râul Ialomița.” Deci, nu se mai poate invoca scuza DSP că sesizarea se referea la un fapt petrecut în urmă cu o lună și nu era nici o grabă, reprezentantul DSP trunchiind convenabil textul sesizării primite. Deci DSP a analizat această situație la 5 zile de la sesizare, perioadă în care dacă, printr-un exercițiu de imaginație, apa ar fi avut o otravă, ar fi  putut muri mii de oameni.

fax 1 bun

 

fax 2

text bun 1

Deci întrebarea este: De ce minte DSP pe niște aspecte aparent fără importanță? Și de ce analizele de apă de la Fieni sunt întotdeauna bune, deși cetățenii spun că uneori au pământ și frunze în apă? Un posibil răspuns, care trebuie analizat de instituții abilitate, ar fi că este posibil, cel puțin teoretic, ca direcția să ia probe de apă dintr-o singură sursă- Rătei, care nu pune niciodată probleme.

Puțini sunt cei care știu că în cazul Fieni există două aducțiuni de apă care merg în paralel până la Dealu Mare. Angajații Companiei știu exact cine este alimentat de la Rătei și cine de la Gâlma. Reprezentanții DSP anunță întotdeauna, conform protocolului legal, responsabili locali ai Companiei de Apă care îi însoțesc la recoltarea de probe. Cine garantează că probele sunt luate din ambele aducțiuni și că ele nu sunt recoltate doar de abonații care primesc apă de la Rătei?

Și ar mai fi o întrebare? De unde graba Companiei de Apă de a monta o pompă exact în zona acuzată că ar avea probleme, în duminica de dinaintea inspecției DSP? Dorin Staicu, directorul Companiei de Apă, declară că el a cerut ferm angajaților să rezolve problema până luni. Spune domnul Staicu că se temea de secetă, în condițiile în care meteorologii anunțau precipitații. Și se temea fix în duminica de care vorbim!

Pentru toate aceste minciuni ar trebui să vedem și niște demisii sau demiteri. Dorin Staicu s-a scos singur din calcul. A răspuns întrebării „Vă veți da demisia dacă lucrurile sesizate se vor confirma” cu NU. Sincer, nici nu ne așteptam!

Citeşte şi Declarații halucinante ale DSP: Apa ruginie, cu concentrație mare de mangan, e bună!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “DSP Dâmbovița minte în scandalul apei! Întrebarea este: Până unde minte?

  • 24 ianuarie 2014 at 13:32
    Permalink

    ce sa mai spunem doar ca o mana spala pe alta asa si cu dsp cu compania de apa sau de fapt cu psd istul staicu

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro