Doar cine e la putere e ecologist! Scurtă istorie, tristă, a plantărilor în judeţ

Uitându-mă zilele acestea la ştirile locale, am ajuns la o concluzie logică, zic eu: puterea te face ecologist! Cel puţin de formă! Cum ajungi să reprezinţi o majoritate, cum simţi nevoia să pui mâna pe cazma şi să plantezi un pom. Ca-n pilda aia din manualele de pe vremea noastră, când plantatul unui pom… te făcea om!

Şi ca să-mi sprijin concluzia, iată o scurtă istorie a plantatului la dâmboviţeni: 

15 martie 2013, comuna Ulieşti. La invitaţia Romsilva, preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu, deputatul Ionuţ Săvoiu şi deputatul Zisu Stanciu refac Codrii Vlăsiei. Cu casmaua şi puietul. Primii doi au făcut impresie bună opiniei publici abordând o vestimentaţie sport potrivită cu evenimentul şi cizme de cauciuc. Cel de-a treilea a înotat în noroi, în pantofi. Haideţi, zău, domnule deputat, dacă tot bifăm acţiunea cu ecologia să ne echipăm corespunzător!

3 noiembrie 2012, Şotânga. Ministrul Rovana Plumb se chinuia cu plantatul într-o acţiune a ministerului pe care îl conducea. Întâmplător, era şi candidat USL la deputaţia zonei. Şi Rovana a făcut impresie bună, punctând decisiv la public prin prezenţa familiei la acţiune. Aud că după ce a devenit deputat de Pucioasa, nu şi-a mai adus familia în judeţ. De fapt, nu a prea mai venit nici dânsa. 

6 aprilie 2012, cartierul Sagricom, Târgovişte.  Gabriel Boriga recidivează! De vreo 4 ani tot plantează la pomi în diferite zone ale municipiului. Pe unii chiar îi “botează”, devenindu-le un fel de naş. Spilcuit din fire, Gabi Boriga nu reununţă niciodată la costum. Cel mult scoate cravata! Personal, aştept plantarea de anul acesta pe care primarul cu siguranţă nu o va rata!

 4 aprilie 2009, Lunguleţu. Florin Popescu, pe atunci preşedinte al CJD, umăr la umăr cu fostul prefect Iancu Caracota, face perdea de protecţie pe drumul judeţean dintre Lunguleţu şi Poiana. La ceva vreme după plantare, relaţiile dintre cei doi nu au mai permis asemenea acţiuni comune. Se pare că şi perdeaua de protecţie a fost urmărită de ghinion. Din cei 350 de puieţi astăzi nu mai e nici unul. Cei care au scăpat de tradiţionalul furt şi s-au prins, au fost rupţi de localnici. Îi încurcau la intrarea pe loturile agricole.

 

Scurta noastră istorie arată că există o stânsă legătură între putere şi plantatul de copaci. Nu mai reproduc declaraţiile protagoniştilor care, după cum bănuiţi, povestesc despre importanţa copacilor pentru mediu. Tot ce mi-aş dori e să-i văd la lopată când nu mai sunt la putere.  Atunci ar putea demonstra tuturor, chiar şi mie, că ecologia nu e ceva de “sânge-abastru”!

 

 

PS. Ştiu că an de an angajaţii Romsilva şi voluntari din comune chiar plantează mii de copaci, că altfel, la ritmul de tăiere din judeţ, am fi avut „ păduri nud”.  Sunt ei care par a face figuraţie în imaginile cu oameni politici muncind la reîmpădurire.  Le mulţumesc pe această cale!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro