Directorul DSVSA Dâmbovița: “Nu se sacrifică nici un miel dacă nu este identificat și crotaliat”

Distribuie:

 

Crescătorii dâmbovițeni de oi care vor să comercializeze miei pentru sărbătorile de Paști de anul acesta vor putea sacrifica, așa cum spune directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, animale în spații amenajate de ei pentru acest lucru, dar cu respectarea legislației sanitar veterinare și cu asigurarea condițiilor minime de igienă.

Deja există câteva cereri, iar Sandu Tolea spune că echipa desemnată pentru această activitate va merge în teritoriu pentru a verifica și a emite autorizațiile temporare de sacrificare, ce se va face sub supraveghere sanitar-veterinară.

Atrag atenția pe această cale că miei trebuie să fie crotaliați. Nu se sacrifică nici un miel dacă nu este identificat și crotaliat pentru a știi trasabilitatea produsului și, de asemenea, pot să spun că vom monitoriza toată activitatea din județul Dâmbovița, toate locurile autorizate și piețele agroalimentare pentru că vrem să stopăm încercările de erodare a legii și încercările unora de a aduce pe piață produse care nu sunt conforme cu siguranța sănătății populației. Eu zic că în județul Dâmbovița, majoritatea agenților economici și crescătorilor economici au înțeles că nu se poate face rabat de la legislația sanitar veterinară și acolo unde vom găsi nereguli în ceea ce privește comercializarea produselor de origine animală și nonanimală vom aplica legislația în vigoare și amenzi care sunt usturătoare, ridicându-se chiar până la 40.000 de ron, spune directorul DSVSA Dâmbovița.

Acesta îi sfătuiește pe dâmbovițeni să cumpere produse pentru sărbătorile de Paște doar din locuri autorizate, iar atunci când suspectează nereguli să meargă la DSVSA și să le spună.

Sandu Tolea spune că, din documentațiile care au început să sosească la DSVSA Dâmbovița deduce faptul că investitorii au înțeles că una din verigile importante care ar putea fi o ieșire din situația economică actuală este zootehnia, strâns legată de agricultură: Din documentele pe care le dețin și cererile de autorizare a fermelor și microfermelor, am început și noi să intrăm în rândul lumii, deci se încearcă să se mărească șeptelul de animale.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Directorul DSVSA Dâmbovița: “Nu se sacrifică nici un miel dacă nu este identificat și crotaliat”

  • 3 aprilie 2014 at 0:48
    Permalink

    nu vreti ca oieri sa sacrifice miei pina nu va luati voi dreptul????? voi cei de la dsp??? de cind va stiu domnul tolea de fiecare data cind veneati in control , plecati beat mort si cu sacosele pline…..mai laseati dreacu rahaturile astea si apucati-va de meserie, sau lasati altii tineri sa o faca cum trebuie.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro