Direcția Silvică va valorifica, până la finele anului, încă 15 000 metri cubi de lemn de foc pentru populație

Direcția Silvică Târgoviște a avut în acest an o cotă de exploatare de 45 000 de metri cubi lemn de foc pentru încălzirea locuințelor dâmbovițenilor. Până la acest moment a fost valorificat către populație un volum de 30.000 de metri cubi lemn de foc, urmând ca până la finele anului Direcția Silvică să măi valorifice 15.000. Anul viitor, Ministerul Mediului a crescut cota de lemn de foc pentru județul nostru la 75.000 de metri cubi.

Iată prețurile practicate de Direcție:

Conform precizărilor făcute de Costel Preda, Directorul Direcției Silvice Târgoviște  la categoria Diverse tari (DT) sunt incluse speciile: paltin, frasin, cireș, arțar, ulm, jugastru, iar Categoria Diverse moi (DM): plopi, salcâmi, anini. Categoria cvercinee cuprinde toate speciile de stejar.

Toate ocoalele din cadrul  direcției  au comunicat cu primăriile din UAT-uri afate în raza lor de activitate, punându-le la dispoziție informații legate de volumele autorizate pe raza UAT-ului, modalitățile, locul și prețul de valorificare”, a mai declarat Costel Preda în cadrul unei informări făcute Comisiei de Dialog Social a județului.

Direcția Silvice Târgoviște are 8 ocoale silvice: Bucșani, Găești, Moreni, Pucioasa, Răcari, Sturzeni, Târgoviște, Valea Mare care administrează 71.802 hectare de pădure, din care 53.553 proprietatea statului și 18. 249 proprietate privată.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro