Silvicultorii dâmbovițeni au încheiat astăzi Luna Plantării Arborilor printr-o acțiune de plantare de puieți de molid și larice, organizată în Ocolul Silvic Pucioasa.
Într-o conferință de presă, directorul Direcției Silvice Dâmbovița a declarat că vor fi plantați puieți pe 8 hectare de teren în Ocolul Silvic Pucioasa, în zona Rătei, după ce vremea a permis acest lucru.
Anual, Direcția Silvică Dâmbovița împădurește 45 de hectare de teren, majoritatea puieților provenind din producție proprie.
Noi împădurim pe an în jur de 45 de hectare, dar asigurăm regenerări naturale din sămânță. Este arboretul cu cele mai mari șanse de rezistență și cel mai valoros arboret este cel provenit din sămânță. După aceea este cel din puieți și apoi cel din lăstar. –Costel Preda, director Direcția Silvică Dâmbovița
Anul acesta, au fost plantați aproape 200.000 de puieți forestieri în județ, iar alte 400.000 au fost livrate către alte direcții silvice și ocoale silvice private. Valoarea puieților forestieri valorificați a fost de 2,5 miliarde.
Anul acesta o să venim cu completări pe această suprafață, dara vem în ocol în lucru în primăvara aceasta 8 hectare de împăduriri integrale. În acest bazin, avem o echipă care lucrează și la împăduriri integrale, dar noi astăzi o să venim cu completăirp Anula, avem 20-25 de hectare de suprafeșe pe care le împădurim, în afară de regenerările naturale pe care le prompvăm în arboretele de rășinoase. Avem în acest bazin 80 de hectare de plantații, care n-au închis masivul. După 6-7 ani de plantări, închid masivul și noi le trecem în fond forestier, adică am terminat acțiunea de regenerare, a declarat inginer șef Constantin Popescu, Direcția Silvică Dâmbovița, în zona Brătei, Ocolul Silvic Pucioasa.
La acțiunea de plantare de astăzi au participat, alături de silvicultori, și voluntari ai Asociației Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale.
În cadrul Lunii Plantării Arborilor, Direcția Silvică Dâmbovița a organizat o serie de acțiuni de plantare cu școli din județ, dar și cu asociații.