Deputatul PDL Iulian Vladu – bilanţ negativ al guvernării USL

Distribuie:

Deputatul PDL Iulian Vladu a susţinut astăzi, 25 aprilie, o conferinţă de presă, în care a abordat mai multe teme de interes naţional şi judeţean. Demagogia USL în Parlamentul României şi nerespectarea promisiunilor făcute cetăţenilor, abandonul unor investiţii importante pentru judeţul Dâmboviţa, precum şi problema locurilor de muncă au fost principalele subiecte expuse în cadrul întâlnirii cu mass media judeţeană.

Parlamentarul dâmboviţean a arătat că aproximativ 400 de iniţiative legislative populiste, care prevedeau crearea de privilegii pentru mai multe categorii sociale, depuse de USL în perioada în care se afla în opoziţie, sunt astăzi respinse în comisii şi în plen, în ciuda unei majorităţi parlamentare confortabile. De asemenea, Guvernul Ponta nu transmite puncte de vedere asupra unor proiecte legislative şi acest lucru blochează procesul legislativ.

Un aspect important este modificarea, de către majoritatea USL, a Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă. În loc să acorde şanse de a intra în câmpul muncii tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, printre care şi victime ale abandonului şcolar, această lege – în forma propusă de putere – se adresează persoanelor care au absolvit minimum 10 clase, cu vârste între 16 şi 60 de ani şi care pot avea şi alte calificări. Dincolo de caracterul discriminatoriu, legea va crea avantaje doar pentru firmele care se ocupă de formarea profesională, în vederea accesării de proiecte cu fonduri europene.

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor de investiţii din judeţul Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu a precizat că a depus 11 întrebări şi interpelări, primind răspuns – până în prezent – numai la două dintre acestea, referitoare la Podul de la Ioneşti şi la Centura oraşului Găeşti. Dacă în privinţa primului obiectiv, Guvernul a răspuns că termenul de finalizare a lucrării a fost din nou modificat, pentru sfârşitul lunii august 2013, în ceea ce priveşte stadiul proiectului „Varianta de ocolire a oraşului Găeşti”, executivul nu a reuşit, până în prezent, să identifice vreo sursă de finanţare.

Crearea locurilor de muncă a fost şi rămâne o prioritate naţională. Dacă USL anunţa, în campanie, că va înfiinţa peste un milion de posturi, iată că – la aproximativ un an de când se află la putere –  a „reuşit” să creeze peste 100.000 de şomeri. Potrivit statisticilor oficiale, numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridică, în Dâmboviţa, la peste 15.000! Deputatul Iulian Vladu a dezvăluit, de asemenea, că posturile din instituţiile bugetare – inclusiv cele de specialişti-cheie în anumite proiecte de maximă importanţă – sunt acordate exclusiv pe criterii politice, şi nu pe criterii de profesionalism.

 

 

Biroul de Presă al Cabinetului Parlamentar Iulian Vladu

25 aprilie 2013

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro