Deputatul Iulian Vladu despre: ”trăznăile domnului Ponta și ale guvernării USL”

Deputatul Iulian Vladu a susținut astăzi, 20 iunie, o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat aspecte ale activității sale parlamentare, dar și câteva dintre ultimele ”trăznăi ale Guvernului Ponta și ale guvernării USL”. Vladu a declarat că, în ultima perioadă, a lucrat la o inițiativă legislativă privind modificarea și completarea Legii Pensiilor (L 263/2010). În prezent, cetățenii care realizau venituri înainte de 1 aprilie 2001, mai mari decât salariile nete sau brute, după caz, nu beneficiază de acestea la recalculare. ”Prin această inițiativă legislativă, ar fi respectată practic Decizia Curții Constituționale nr. 19/2011 și s-ar uniformiza modul de recalculare a pensiilor, în favoarea pensionarilor.  În plus, după cum deja știți, unul dintre principiile care stau la baza Legii Pensiilor este principiul contributivității, iar pentru salariații care vor beneficia de prevederile acestei modificări legislative, angajatorii au plătit contribuțiile sociale. Am convingerea că voi avea sprijinul colegilor mei, care astfel au șansa să îndrepte anumite aspecte care să îmbunătățească, per ansamblu, sistemul de public de pensii”, a precizat parlamentarul.

Iulian Vladu a subliniat că a depus 17 întrebări și interpelări ministerelor de resort, pentru a afla care este stadiul proiectelor de investiții din  județul Dâmbovița, la care a primit răspunsuri evazive și neconcludente: ”Dacă Ministerul Educației le cere primăriilor să găsească surse de finanțare pentru instituțiile de învățământ prinse în programele guvernamentale de reabilitare, dl Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, mă informează că va include obiectivele într-un program național de dezvoltare locală care – nu se știe când – va fi aprobat printr-un ordin de ministru. Iată că a trecut un an, vara se duce în câteva luni și nu se muncește. Am un singur termen precis, pentru Podul de la Ionești, care – conform Ministerului Marilor Proiecte – va fi gata la 18.08.2013. În ceea ce privește Centura orașului Găești, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici prin hotărâre de guvern, ministrul Șova spune că încearcă să identifice sursa de finanțare.Acest mod de a răspunde unor întrebări concrete demonstrează că Guvernul USL, susținut de nu mai puțin de 11 parlamentari din județ, tratează cu superficialitate problemele cetățenilor și ale comunităților locale și că nu respectă nicio promisiune din campania electorală.”.

Cel de-al doilea subiect abordat se referă la ”trăznăile domnului Ponta și ale guvernării USL: ” În loc să găsească soluții economice și de eficientizare a activității, Ponta pregătește legislația pentru a trimite în șomaj 30.000 de oameni din companiile de stat. USL demonstrează astfel, pe zi ce trece, că a devenit fabrică de șomeri. Prin legislația pe care o pregătește, mai precis prin actul normativ care prevede disponibilizări în masă, Guvernul Ponta încearcă să cumpere liniștea sa și a Guvernării USL. Astfel, întinde oamenilor o capcană, determinându-i să plece în număr mare în șomaj, dar nu le oferă – în același timp – șansa de a-și găsi alte locuri de muncă.În același timp, Guvernul Ponta își pregătește și pușculița de partid. Pentru a strânge bani de campanie electorală, înființează Oficiul Jocurilor de Noroc și modifică legislația în așa fel încât Garda Financiară și Poliția Economică să nu mai aibă atribuții în verificarea acestor societăți ce au ca obiect de activitate jocurile de noroc”

 

Biroul de Presă

Cabinet Parlamentar

Iulian Vladu,

deputat Colegiul nr. 8 Dâmboviţa

20.06.2013

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro