DÂMBOVIȚA: Două primării au validat listele de semnături “fără penali”. Dosarele au fost depuse și la Târgoviște

12.290 de semnături au fost strânse în județul Dâmbovița pentru inițiativa cetățenească “fără penali în funcții publice”. Campania cetățenilor a fost susținută de USR, filiala dâmbovițeană strângând semnături alături de voluntari. Dâmbovița a avut un target de 10.000 de semnături. Membrii USR din județ, alături de președintele filialei, deputatul Dumitru Lupescu, a luat parte și la campaniile din județele vecine Argeș și Prahova, pentru atingerea targetului acestora, care a fost de 20.000 de semnături în fiecare județ.

La nivelul județului Dâmbovița, depunerea dosarelor pentru validare, la primării, este aproape de final. Astăzi, au fost depuse dosarele la Primăria Târgoviște. Pentru municipiul au fost strânse 3.362 de semnături. Depunerea spre validarea a fost făcută de o delegație formată din juristul Emil Irimescu, președintele filalei locale prof. Burlan Dorin-Alexandru și economistul Marius Calomfirescu.

USR a primit răspuns din partea a două unități administrative: Ocnița și Dărmănești, care au validat, cu 2 excepții la Ocnița și una la Dărmănești, listele depuse. Cele trei persoane își schimbaseră domiciliul de pe raza localităților respective.

Potrivit art. 5 din Legea nr. 189/1999, “primarii au obligația să ateste, personal sau prin împuterniciți, calitatea de cetățean cu drept de vot și domiciliul persoanelor care au semnat listele de susținători, într-un termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii dosarelor din partea comitetelor de inițiativă. Dacă, la data depunerii la Parlament a propunerilor legislative ale cetățenilor, comitetele de inițiativă nu pot depune toate dosarele cu liste de susținători, ca urmare a faptului că unii primari nu le-au atestat în termenul legal, președintele Camerei sesizate solicită Guvernului să ia măsuri în vederea urgentării operațiunilor de atestare“.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “DÂMBOVIȚA: Două primării au validat listele de semnături “fără penali”. Dosarele au fost depuse și la Târgoviște

  • 10 septembrie 2018 at 7:18
    Permalink

    domnilor.un lucru vreau sa aflu.deputatul Lupescu a fost ales ca sa stranga semnaturi?pana in 1989 cospecta tezele si cuvantarile tovarasului si acuma este anti ciuma rosie.sa ne spuna colonelul ce activitati a desfasurat el in parlamenr.si sa ma lase dracu in pace cu semnaturile lui.ca nu este convocatorul de la sedinta de partid.iar dumneavoastra nu-l mai promovati atata ca nimic nu reiese di activitatea lui de deputat.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro