DÂMBOVIȚA: Cai bătuți pentru prestigiul stăpânilor, în cadrul unui concurs de Bobotează (VIDEO)

Un concurs organizat în comuna Vișina a scos la iveală caracterul a câțiva dintre participanții care și-au înscris animalele la proba de tracțiune. Oamenii meritau să fie urcați direct în duba poliției.

Concursul s-a desfășurat în cadrul manifestărilor de Bobotează, unde în mai multe localități din județ are loc botezul cailor. Un ritual străvechi menit a le asigura sănătate în anul ce vine. Autoritățile locale, dar și propriearii au organizat și un concurs, în comuna Vișina. Lucrurile s-a desfășurat fără incidente la probele de frumusete, viteză și dresaj, dar și în prima parte a probei de tracțiune. La acesta caii și-au măsurat forțele trăgând mai mulți bușteni. Cum proba nu ținea cont de talia cailor, câțiva dintre propretari s-au simțit îndreptățiți să-și bată animalele pentru a se putea lăuda cu forța cabalinelor, în ciuda faptului că regulamentul interzicea folosirea biciului. Un bărbat a ținut morțiș să-și chinuie animalul rugâd mai mulți prieteni să urce peste bușteni pentru a crește dificultatea probei, deși se vedea ca animalul nu poate trage atât. Pentru unul dintre cai a intervenit chiar un jandarm aflat printre spectatori, care a luat biciul proprietarului decis să-l bată la sânge pentru a nu se face de râs că animalul lui nu a tras buștenii. În mare parte, publicul a dezaprobat atutidinea celor violenți. Cu toate acestea, violența asupra animaelor de tracțiune  este un tabu în lumea satului românesc.

 

 

 


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “DÂMBOVIȚA: Cai bătuți pentru prestigiul stăpânilor, în cadrul unui concurs de Bobotează (VIDEO)

 • 10 ianuarie 2019 at 12:41
  Permalink

  Asta nu e traditie asta e o prostie ,una e traditia si alta este prostia asta, sunt chiar limitati acesti “oameni” le doresc sa primeasca si ei aceeasi bataie si mai rau decat caii respectivi daca vrei ca un animal sa faca treaba nu-l bate si incurajeaza-l si ai grija de el ca sa faca ceea ce trebuie , dar ce sa le faci la acesti tarani care nu au nimic in mintea aia goala , se gandesc ca ce rade lumea gura lumii oricum nu o opreste nimeni .Niste limitati si cam atat si de aia merge in tara asta total pe dos…

  Reply
 • 7 ianuarie 2019 at 2:07
  Permalink

  Taranu’ inca nu a aflat ca animalul este mult mai inteligent decat omu’ care, cica, este rational! Asta stiu, bataie, seminte, manele si circ! Un circ ieftin si o sarada care, cica, este traditie! Halal traditie! Ma intreb, oare si bunicii nostri tot asa procedau? Categoric nu-si bateau animalele si nu le tratau in acest mod si cu siguranta daca se intampla asa ceva, sigur nu stateau indiferenti restul ca la pomana sau la impinge tava! Dar, ne-am obișnuit sa stam, sa “nu stim” si politica strutului sa prinda cel mai bine! Cu asemenea mentalitate sa tot mergem in Europa! Inchei fiindca sunt satul de traditiile care isi pierd insemnatatea de frumusete, sarbatoare si iz stramosesc in circ ieftin cu bufoni, mascarada, pomana, dar fara parastas si cu spectatori dornici de senzatii tari!
  Te iubesc, Romania!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro