DÂMBOVIȚA: Aliații politici, ținuți în umbra Marelui PSD!?

      Și timpul vostru s-a scurs/ În umbra marelui URS/

Dar ghearele v-am rămas în orice îmbrățișare,/Astăzi doare sărutul pe obraz

(Phoenix)

       PSD Dâmbovița face de câteva zile un fel de consultări cu partidele politice cu care formațiunea este aliată la nivel central pentru menținerea guvernării Ponta. La Dâmbovița, consultările sunt un fel de “nu știe stânga ce face  dreapta” (sau, mă rog, cealaltă stânga)! Asta pentru că alianța merge strună, pe formula PSD cu romii, PSD cu PC, PSD cu PLR, PSD cu PPDD, nicidecum PSD cu romii, cu PC, cu PLR și cu PPDD, deși unele din partidele astea sunt teoretic aliate nu numai cu PSD, ci și între ele.  Cred ca ați prins ideea! 

       Toți cei amintiți au fost invitați separat de marele coleg, deși mesajul transmis prin comunicate de presă, era ceva cu demersuri unitare pentru colaborări constructive…Un fel de unitate în diversitate, doi câte doi, ca în banca de la școală, în care PSD e, obligatoriu, coleg de bancă cu fiecare. Nu știu de ce, poate să nu copieze aștia mici unul de la altul chestii despre colaborarea constructivă. Sau să nu se înghesuie cu mânuțele pe sus că știu și ei despre guvernare, proiecte, sprijin. Sau poate trebuia subliniată ideea: Conducerea PSD Dâmbovița e dreaptă și bună cu…  era să zic supușii săi! Cu prietenii și colegii săi!  Care nu puteau refuza, evident, invitația.

      Primii ”la catalog” au fost romii.  În formula: din partea PSD – Adrian Țuțuianu, Cristian Stan  și Alexandru Oprea, iar din partea Partidei Romilor: Vasile Moise  și Tudorică Răducanu. O discuție “extrem de agreabilă și benefică în perspectiva dezvoltării mai multor acțiuni cu caracter comun, precum și pentru consolidarea angajamentului reciproc de sprijin pentru proiectele județului”, după cum reiese dintr-un comunicat al PSD. Agreabilă o fi fost, dar a abordat teoretic o listă de vorbe goale, pe care administrațiile le discută cu romii de 10 ani:  Colaborarea din cadrul Consiliului Județean și Consiliilor Locale din județ, pe proiecte de dezvoltare a comunităților respective; Rezolvarea mai multor probleme apăsătoare din comunitățile de romi, cu accent pe investițiile în infrastructura stradală, utilități (ex: municipiul Târgoviște – proiecte pentru cartierele Prepeleac, Romlux); Întărirea programelor de asistență socială și continuarea investițiilor din domeniul educațional în comunitățile rome cu populație școlară numeroasă (ex: Cojasca, Niculești, I.L. Caragiale, Moroeni, Potlogi); Sprijinirea și dezvoltarea activităților ce-și propun promovarea identității social-culturale a populației rome; Demersuri și soluții pentru reglementarea situației terenurilor aferente unor construcții ridicate înainte de anul 1990 și după, Identificarea, pregătirea și derularea unor proiecte cu finanțare europeană destinate comunităților de romi (ex: proiecte pe zona de incluziune socială).

      Au urmat peciștii! PSD a mărit rândurile Adrian Țuțuianu, Cristian Stan, Alexandru Oprea, Alin Manole, iar PC a fost reprezentat respectiv Georgică Dumitru, Aurel Diamandi, Cristina Sima și Marian Bălăuță. Temele abordate: Inițierea și promovarea de proiecte prin Ministerul Agriculturii, stabilirea unor contacte strânse de colaborare la nivelul unităților subordonate (AFIR, APIA);  Analiza și continuarea cu insistență a demersurilor comune pe zona industriei de apărare, pentru rezolvarea anumitor dificultăți și impulsionarea activității celor trei unități de profil dâmbovițene – Automecanica Moreni, Uzina Mecanică Mija și Uzina de Produse Speciale Dragomirești;   Susținere pentru finalizarea celor două grădinițe de la Ocnița și Corbii Mari, finanțate prin Banca Mondială pe un program derulat de Ministerul Educației, precum și atragerea de sprijin guvernamental pentru alte obiective de infrastructură educațională din județ.

      La a treia “lecție” a venit rândul PLR! Aceiași Adrian Țuțuianu, Cristian Stan, Alexandru Oprea, Alin Manole , iar din partea PLR: Petre Ionel, Corneliu Chițulescu , Mihai Câmpeanu  și Radu Olteanu. Conform PSD,  “Discuția s-a axat în jurul menținerii și eficientizării frontului comun de acțiune la nivel guvernamental, cu efecte în proiectele de dezvoltare de la nivelul județului Dâmbovița. Reprezentanții celor două forțe politice au analizat prioritățile investiționale județene și au convenit să susțină demersuri unitare către Executiv pentru obținerea de sprijin guvernamental în implementarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor.”

      Ultimii, dar nu cei din urmă, având în vedere că ar mai trebui invitat UNPR, au fost reprezentanții PPDD.  Au participat din partea PSD: Adrian Țuțuianu, Cristian Stan, Alexandru Oprea , Alin Manole , Claudia Gilia, iar din partea PPDD: Cosmin Bozieru , Gheorghe Culcer, Ştefan Păun, Marilena Stana, Maria Şerban, Constantin Mititelu, Gheorghe Mărăcinaru. Toată adunarea a avut ”o serie de discuţii privind menţinerea şi eficientizarea acţiunilor comune de la nivel guvernamental, cu efecte directe în proiectele de dezvoltare de la nivelul judeţului nostru.”

P.S.! Poate nu e relevant dar, de când am pus prima literă a acestui articol, mi-a venit în minte Pheonix: Și timpul vostru s-a scurs/ În umbra marelui URS/Dar ghearele v-am rămas în orice îmbrățișare/Astăzi doare sărutul pe obraz….

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”adRO9ouMolc”]

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “DÂMBOVIȚA: Aliații politici, ținuți în umbra Marelui PSD!?

  • 8 mai 2015 at 9:49
    Permalink

    🙂 băi, da’ cîrcotaşi mai sînteţi… 😀 )))))

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro