kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Curat -murdar! PNL într-o(poziţie) aiuritoare pe subiectul apartamentelor cumpărate de CJD!

Epopeea celor 10 apartamente de serviciu pe care CJD trebuia să le pună la dispoziția  Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa și pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, în schimbul terenului de 26 de hectare de la Unitatea Militară de la Gara Târgoviște s-a încheiat pe  7 martie. Majoritatea consilierilor au spus „Da”, după 1 an de scandal între putere și opoziție. Evident, mediatic a pierdut opoziția care a fost incapabilă să aibă o poziție clară, neechivocă, pe care să o explice propriului electorat, dar și tuturor dâmbovițenilor,schimbându-şi poziţia de la o şedinţă la alta.

PNL a făcut parte din comisia de lictaţie a apartamentelor  prin Dragoş Paraschiv

Pe 5 august 2015, plenul CJD aproba cu unanimitate Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Notei de Fundamentare şi a Caietului de sarcini în vederea achiziţionării a 10 apartamente cu destinaţia “locuinţe de serviciu” în perioada 2015 –2017. În aceeaşi şedinţă se nominaliza şi comisia de licitaţie. Din rândul consilierilor judeţeni erau numiţi: Olaru Luminiţa – PSD,Vasile Moise – Independent şi Dragoş Paraschiv – PNL (partid pe care l-a părăsit în favoarea formaţiunii lui Marian Mnteanu). Moise şi Paraschiv nu mai sunt consilieri judeţeni.

Domnul Preşedinte Adrian Ţuţuianu – Eu vreau să vă propun să desemnăm în comisia de licitaţie trei consilieri judeţeni, câte unul din fiecare grup politic: grupul PSD, grupul independenţilor şi grupul PNL. Lista va fi completată cu: Dumitru Roxana, Măţăoanu Nicolae, Tăbârcă Raluca şi Ştefănoiu Camelia, aceasta ar fi comisia de licitaţie – salariaţi în aparatul propriu.

Grupul PSD, vă rog să faceţi o nominalizare, grupul PNL o nominalizare şi grupul independenţilor o nominalizare! Domnul consilier Sache Neculaescu – Doamna Olaru Luminiţa. Domnul consilier Jean Popescu – Domnul Paraschiv Dragoş. Domnul consilier Mihai Trifan – Domnul Moise Vasile. Domnul Preşedinte Adrian Ţuţuianu – Aceasta ar fi componenţa comisiei şi am completat hotărârea cu cele trei nume„, Adrian Ţuţuianu, 5 august 2015, conform procesului verbal al şedinţei. PV-5august2015

Pe 21 ianuarie 2016, CJD aproba, tot cu unanimitate de voturi:  „Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Notei de Fundamentare, Caietului de sarcini şi Procedurii în vederea achiziţionării a 10 apartamente cu destinaţia “locuinţe de serviciu” în perioada 2016 –2017”. Consilierii liberali din legislatura 2012 – 2016 au fost de acord cu cumpărarea apartamentelor şi cu alocarea financiară specificată în hotărârea de consiliu.

„Eu vă rog să aveţi în vedere să cumpărăm locuinţe noi, care corespund acestor criterii, indiferent unde, că nu o să fie toate într-un loc sau poate or să fie. Nu ştiu să vă spun! Dar, nu mai putem amâna pentru că mai avem exact un an şi vreo trei luni de zile şi noi trebuie să predăm centrul ISU, pe care-l finalizăm anul acesta (aţi văzut că l-am prins cu bani în buget) şi trebuie să dăm cele 10 locuinţe. Altfel, din nou o să avem o problemă cu terenul de la unitatea militară de la gară, unde deja am lucrat la foarte multe proiecte sau am făcut concesiuni, cum este cea pentru registrul auto. Vă supun aprobării dumneavoastră proiectul de hotărâre. Cine este pentru ? 34 Cine este împotrivă ? 0 Se abţine cineva ? 0” Adrian Ţuţuianu – preşedinte CJD, 21 ianuarie 2016.

Pentru cei care vor sa vadă cum s-au desfăşurat discuţiile acesta este Procesul verbal al şedinţei  ProcesVerbal21.01.2016  şi textul Hotărării CJD 

„Suma estimativă maximală pentru cele 10 locuinţe de serviciu este de 3.250 mii lei (inclusiv T.V.A.), din care 2.275 mii lei în anul 2016 şi 975 mii Iei în anul 2017. Achiziţionarea celor 10 locuinţe de serviciu este o investiţie multianuală, cu achitarea sumelor necesare din bugetele anilor 2016 şi 2017, aceasta realizându-se în baza unor contracte de vânzare-cumpărare. Stabilirea preţului maximal de cumpărare al unei locuinţe de serviciu s-a determinat urmare unui studiu al pieţei imobiliare din municipiul Târgovişte. Pentru anul 2016 se va realiza achiziţia unui număr de 7 locuinţe de serviciu, ceea ce presupune asigurarea unui credit bugetar la nivelul acestui an de 2.275 mii lei (inclusiv T.V.A.), iar pentru anul 2017 este necesar un credit de angajament nominal de 975 mii lei (inclusiv T.V.A.).” se arată în nota de fundamentare a hotărârii CJD.

Curtea de Conturi sesizată pentru preţul de cumpărare a apartamentelor

La începutul lunii iunie, în ultimele zile ale  mandatul administrativ 2012 – 2016, CJD a încheiat un contract de vânzare cumpărare nr 1584-01.06.2016. CJD a cumpărat apartamente în blocul construit de Romarta pe strada Justiţiei din Târgovişte. Ansamblul rezideniţial a fost construit în 2011, de firma fostului primar Iulian Furcoiu.

Blocul în care CJD a cumpărat 10 apartamente de serviciu, pentru MAI.

„Consiliul Județean a organizat licitație deschisă în vederea achiziționării celor 10 apartamente cu destinaţia “locuinţe de serviciu”. La licitația organizată , a fost declarată câștigătoare S.C.Romarta S.A., conform hotărârii menționate, încheindu-se în acest sens Contractele de vânzare-cumpărare” se arată în raportul hotărârii CJD,

În buza alegerilor locale a  început şi scandalul. Noul preşedinte al  PNL Dâmboviţa, Cezar Preda a sesizat Curtea de Conturi a României, cerând un control, spunând că preţul la care CJD a convenit să achiziţioneze apartamentele este supraestimat. Până la acest moment, 8 martie 2017, Curtea de Conturi nu a răspuns iniţiatorului acestei sesizări.

Întrebarea adresată de Cezar Preda, Curţii de Conturi a României,
în atenţia: domnului Nicolae Văcăroiu – Presedinte

Pe site-urile de imobiliare, nici un apartament de trei camere din Blocul de pe Justiţiei, precum cele cumpărate de CJD, nu au preţul declarat. Doar cele cu două camere, aşa cum apare pe imobiliare.ro şi pentru care preţul pentru metru pătrat  este de  aproximativ 570 de euro plus TVA, pentru o suprafaţă utilă  de 70 mp.

(Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata aferenta peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoarele, baile, dusul, bucatariile, spatiile de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se cuprinde: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale trecerilor cu deschideri pâna la 1,00 m, nisele de radiatoare, precum si suprafatele ocupate de sobe si cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare soba si cazan de baie), in cazul in care incalzirea se face cu sobe.)

PNL, „împotrivă” de dragul lui Preda, „pentru” de frica lui Oprea 

Pe 28 februarie 2017, consilierii judeţeni PNL (unii dintre ei aceeaşi din legislatura trecută) s-au împotrivit transmiterii în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa și pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, a celor 10 locuințe de serviciu aflate în domeniul public al Județului Dâmbovița. Practic apartamentele erau cumpărate, era doar o chestiune de proprietate.

Contactat de Gazeta Dâmboviţei, pe 1 martie, liderul de grup al PNL, Iulian Popa, a motivat decizia PNL, în mare parte pe argumentaţia lui Cezar Preda privitoare la preţul apartamentelor, dar şi pe faptul ca apartamente de suprafeţe diferite au fost achiziţionate la acelaşi preţ, fiind introduse în inventar la volarea de 303.519,06 de lei. Suma totală cheltuită pe cele 10 apartamente se încadrează, însă, în suma aprobată de plenul CJD cu majoritate de voturi la începutul anului 2016. În procesul verbal al şedinţei CJD nu este consemnat un punct de vedere al grupului PNL. PVsedinta28022017

Cât despre preţul identic pentru apartamente diferite: „S-a făcut o ofertă pentru toate apartamentele. Întrebaţi pe cei care şi-au dat avizul de cumpărare. S-a făcut o licitaţie. Aşa a fost caietul de sarcini făcut, s-a negociat un preţ pentru 10 apartamente şi s-a făcut o medie”, spune actualul preşedinte al CJD, Alexandru Oprea, cu referire la comisia formată în 2015.

Anterior şedinţei din ultima zi a luni februarie avusese loc o întâlnire între reprezentanţii CJD şi o delegaţie a PNL Dâmboviţa din care au făcut parte Marius Caraveţeanu, Teodora Anghlescu, Gabriel Plăiaşu şi Iulian Popa. Cezar Preda nu a mai prins întâlnirea din pricina unor probleme de trafic.  Ar fi trebuit să se convină asupra împărţirii cotelor de TVA şi impozit pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, dar şi problema apartamentelor în condiţiile în care luna aprilie era termenul final până la care CJD trebuia să îndeplinească condiţiile asumate la preluarea terenului de la gară. Întâlnirea nu a durat mult şi s-a încheiat  lamentabil, cu vorbe grele de ambele părţi.

Unii dintre liberali au vrut să organizeze o conferinţă de presă în care să-şi exprime punctul de vedre. S-a  renunţat, însă, după un comunicat al preşedintelui CJD, Alexandru Oprea, prin care erau anunţaţi că li se vor face plângeri penale.

„Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a catalogat atitudinea consilierilor grupului liberal ca fiind în totală discordanță cu responsabilitățile pe care și le-au asumat odată cu primirea mandatului de consilieri județeni, aceștia nefiind interesați de bunăstarea și dezvoltarea Județului Dâmbovița. Prin urmare, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița va sesiza instituțiile statului pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, cu privire la prejudiciile aduse fiecărui proiect de investiții blocat de consilierii grupului liberal prin neaprobarea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi.”  se arata într-un comunicat asumat de Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița.

Pe 7 martie, într-o şedinţă extraordinară, unii dintre liberali şi-au revizuit complet atitudinea, iar votul s-a distribuit astfel în cadrul grupului PNL, rămas fără lider, Iulian Popa reclamând o problemă de sănătate.

Gabriel Grozavu şi Gabriel Plăiaşu – Împotrivă

Dănuţ Tică şi Bogdan Marcu – Abţinere

Adrian Mocanu –  A refuzat să-şi exprime votul

Sorin Ion, Jean Popescu, Adi Stan, Vlad Drugă şi Teodor Buta – Pentru

Iulian Popa, Iulian Brezeanu, Petre Marin – Absenţi.

Majoritatea PSD nu avea nevoie decât de două voturi liberale pentru a  promova hotărârea pe care puteti vedea aici 01 – PR.HOT. Transmitere 10 locuinte de seviciu

Din nou, nimeni nu şi-a motivat schimbarea de atitudine, iar într-un „final fericit” opinia publică nu a priceput dacă liberalii susţin sau nu că ar fi ceva ilegal în cumpărarea apartamentelor.  Între timp a apărut şi alocarea pentru echilibrarea bugetelor locale, la care primarii PNL au primit sume mici, şi, deci, aiureala PNL nu se poate explica print-un vot la schimb. Cu excepţia oraşului Răcari care a primit mai mult decât Titu şi Găeşti la un loc, dar asta în condiţiile în care  gura târgului vorbeşte totuşi de o înrăutăţire vizibilă a relaţiilor dintre primarul Răcariului, aspirant la preşedinţia PNL Dâmboviţa şi liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, restul localităţilor cu primari PNL  au alocări modeste. Dacă PNL Dâmboviţa va continua într-o(poziţie) de acest fel, în viitoarele alegeri vor ajunge să ceară voie PSD-ului să participe la scrutin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

3 comentarii la „Curat -murdar! PNL într-o(poziţie) aiuritoare pe subiectul apartamentelor cumpărate de CJD!”

  1. ceva e putred/șubred/ciudat aici: cum vor justifica contabilitățile predător – primitor înregistrările de mijloace fixe fizic diferite, suprafețele, la valori identice, 303.519,06 de lei? hîm!

  2. Pentru ce trebuiesc cumparate apartament cand CJD are 1 bloc intreg in Doicesti pe strada Coloniei! Rog verificare si o investigatie a presei!!!

  3. IULCOVER este un fel de Teldrum dambovitean. Tot ce a construit adminsitratia psd a construit prin iulcover. DNA ul ar trebui sa ancheteze masinatiunile prin care a castigat aceasta firma toate contractele posibile, fara licitatie. O famile de profesori e implicata pana la fund? O famiglie cu chisoc ilegal in curtea celui mai corupt liceu din municipiu, unde legea nu mai calca demult? unde meditatiile se fac in liceu pe banii parintilor desigur? Unde examenele semestriale sau anuale se aranjeaza la bursa euroilor pe care o mana de profesoare mediocre dar lacome ii vor tot mai multi? Si oare am avut noi un primar homosexual? Intrebari la care presa corecta ar trebui sa caute raspuns, pana cand procurorii se vor sesiza!

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media