Cum a scos-o “prădătorul” Adrian Țuțuianu pe “găina” Gabriel Grozavu, din jocul politic!

Distribuie:

Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița, e un “prădător” politic: ataca când atacă și se apără atacând. Gabriel Grozavu, vicepreședintele PNL Dâmbovița, e o “găină” politică, lent ciugulind pe lângă casa omului. Acestea fiind zise, vă dați seama cam câte șanse avea Grozavu să se impună în fața lui Țuțuianu, în această viață. Cam câte au avut romanii în fața lui Hannibal, la Canae!

Și totuși povestea colaborării dintre cei doi e una de manual de artă teatrală…de mânuit păpuși!

usl dambovitaGabriel Grozavu și Adrian Țuțuianu au fost tandemul USL 2012 pentru primăria municipiului Târgoviște, reședință de județ și președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Indiferent de ce spun acum foștii aliați, PSD știa că la Târgoviște merge pe mână moartă. Grozavu nu avea nici forța, nici carisma de a-l bate pe Gabriel Boriga. PSD nu a avut ce face sau poate că, unii, nici nu au vrut să facă ceva în această privință. Cert este că aparatul de partid pesedist l-a plimbat pe Grozavu, ca pe o marionetă ca să-l vadă târgoviștenii, în timp ce Țuțuianu, care și-a văzut de propria campanie, disciplinat, spartanic. De altfel, liderul PSD știa nu avea motive să piardă prea multă vreme pe la Târgoviște. Grozavu era un candidat impus de la centru pe alianță ACD (PNL – PC), iar o eventuală pierdere nu lovea deloc în Țuțuianu. A lovit, însă, în Stan, căruia pierderea Târgoviștei i s-a imputat imediat de la centru în momentul demiterii din funcția de președinte al PSD Dâmbovița, fiind înlocuit de ….Adrian Țuțuianu. Mi-l aduc aminte pe Stan, în ultimele lui conferințe, cum explica, din suflet, că PSD a făcut tot ce este omenește și financiar posibil pentru ca Gabriel Grozavu să fie primar și că acest Grozavu, nu PSD, este cel care a pierdut alegerile. Și după evoluția lucrurilor, tind să-l cred pe Stan. Cred că Grozavu nici nu s-a votat pe el, în 2012. Nu avea de ce! El nu vroia primar, el vroia consilier județean. De altfel, candidatul USL pentru primăria municipiului, Gabriel Grozavu, se afla în situația penibilă de a bifa o doua opțiune, în caz că nu ieșea primar, nu ca și consilier local, cum era normal pentru cineva care dorea să facă bine urbei, ci pe cea de consilier județean. Lucru care s-a și materializat!

fruit_gabriel grozavu

“Găina” politică găsise  grămăjoara de boabe. Și s-a instalat în vârf. Mai exact, Grozavu s-a  șters la …. cu  înțelegere cu PC, care îi lăsase lui candidatura la primăria municipiului, iar în schimb conservatorii trebuiau să ia vicepreședinția CJD. Evident că ștergerea respectivă i-a convenit și “prădătorului” Țuțuianu. Ce motiv ar fi avut acesta să-l susțină pe liderul PC Dâmbovița Cătălin Olteanu, mai tânăr și posibil cu o doza oarecare de principialitate, izvorâtă din faptul că nu era chiar muritor de foame. Din contra, firma lui Olteanu lucrase la câteva proiecte importate și avea de luat bani frumoși. Grozavu, în schimb, fusese ceva șef la Pagini Galbene, înainte de candidatură. Deci, slujba de la CJD era aia din care urma să trăiască! Iar Țuțuianu a punctat: și-a pus un vicepreședinte care depindea total de el!

A urmat perioada cea mai neagră a vicelui Grozavu: pierderea președinției PNL Dâmbovița, în favoarea lui Mihail Volintiru, care a a văzut în Grozau doar o slugă a președintelui Țuțuianu. Drept pentru care a tot încercat să îl schimbe. Țuțuianu l-a apărat pe de o parte pentru a-l enerva pe Volintiru, relația dintre cei doi fiind extrem de tensionată, iar pe de altă parte pentru a se folosi de voturile liberalilor care fuseseră puși pe liste de Grozavu. În fine, poate și pentru  că președintelui CJD îi era greu să recunoască că a greșit mizând pe Grozavu. Sau mai bine spus i-a fost greu!

Adevărata relație dintre Țuțuianu și Grozavu a ieșit public la vedere, într-o seară de octombrie, pe holurile Consiliului Județean grozavu presedinte PNL Targoviste 1Dâmbovița, când “găina” politică i s-a opus “prădătorului”. De ce? Din simplul motiv că între timp își găsise un nou gospodar pe lângă casa, care ii promisese că, dacă nu ascultă, nu apucă să-l halească “prădătorul”, pentru că o va face el ciorbă. E vorba de Ludovic Orban, noul președinte al PNL Dâmbovița, cel care îl înlocuiește pe Volintiru. Orban a ținut, împreună cu ACL, în șah CJD vreo câteva zile și s-a impus în fața lui Adrian Țuțuianu reușind să-și țină oamenii cu mână forte la votul pe bugetul județului. Cu Orban îi coaste (la propriu, Orban a stat fix în spatele lui Grozavu), vicele CJD nu a avut încotro. A votat contra lui Țuțuianu! Într-o pauză de consultări, Țuțuianu n-a mai rezistat. Pe hol i-a zis lui Grozavu vorbe grele: “Eu care ți-am ținut spatele! Și tu îți bați joc de mine”…, sunt cele ce pot fi reproduse! Eram atunci lângă cei doi: Grozavu nu a avut glas să răspundă. De fapt ce era să-i spună? Știa că Țuțuianu are dreptate. Știa că i-a ținut spatele! Tocmai își angajase fiica în fieful PSD de la Compania de Apă!

Episodul din hol se petrecea în plină campanie electorală. În care nu l-am văzut pe Grozavu să ceară târgoviștenilor care au votat USL și pe el primar, să voteze acum ACL și pe Klaus Iohannis. E totuși prim-vicepreședintele PNL Dâmbovița și vicepreședintele dreptei în CJD.  Nu am auzit un mesaj public din partea lui. Nu l-am văzut bătând străzile!   Cred, sincer, că Grozavu își va anula votul, punând ștampila și pe Ponta și pe Johannis. Ca să poată jura ambilor stăpâni că le-a votat candidatul! Și mai cred că “prădătorul” politic nu va ierta trădarea “găinii”! Așteaptă doar momentul ca distinsul gospodar să părăsească casa. E în firea lucrurilor strâmbe de la Dâmbovița, unde cu asemenea  triste personaje dreapta nu va fi niciodată altceva decât o marionetă a stângii!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro