Cristi Filipescu, supraviețuitor Colectiv: „Încă mai simt, încă mă doare! … Sistemul corupt și șpaga le-au luat viața”

Cristi Filipescu, unul dintre supraviețuitorii de la Colectiv, a avut un scurt dialog cu colegul nostru și prietenul lui, Bogdan Marius, despre tragicul eveniment de la Colectiv, care ne întristează mult și în ziua de zi…zi în care se împlinesc 2 ani de la incendiul în care s-au pierdut multe vieți…

Reporter: Salut Cristi…azi se fac 2 ani de la acea seară tristă…

Cristi Filipescu: Salut Bogdan! Da se împlinesc 2 ani astăzi.

R: Vei merge acolo să aprinzi o lumânare?

C.F.: Ma voi duce după ce ies de la muncă. Mă duc la Colectiv direct pentru ca acum muncesc în București. Aș fi vrut să ajung și în Targoviste, dar nu imi permite timpul. Oricum mă bucur pentru faptul ca în Târgoviște și în Pucioasa din câte am vazut eu, se ține um omagiu. Sunt alături de voi!

 R: Știu că e greu, bro…amintirile sunt la fel de intense?

C.F.: Îți dai seama că sunt intense. Chiar dacă eu am trecut peste moment cumva și mi-am reluat activitatea mea, încă este greu. Încă mai simt, înca mă doare.

R: A fost sau nu accident?

C.F.: Nu știu ce sa spun. Aș spune ca nu a fost accident. Este imposibil să ardă așa de repede un burete. Nu cred că a fost accident!!!!

R:  S-a plătit pentru viețile pierdute?

C.F.: Nu și nici nu cred că o să plăteasca cineva. Pentru viețile din 89 a plătit cineva? NU!! La fel ți la noi. Se amână procesul de fiecare data. Nu-i interesează. O să facă în așa fel încât să nu mai existe la un moment dat. Eu sper totuși să nu fie așa.

R:  Pe 4 noiembrie să cântați și pentru ei la Arenele Romane!

C.F.: Îți dai seama că de fiecare dată când urcăm pe scenă ne gândim și la ei. Așa ar trebui să făcă fiecare dintre noi. Și personal cred că și asta a fost unul dintre motivele care m-a pus pe picioare. Și cred că așa ar trebui să procedăm cu toții. Fie că e vorba de muzică, fotografie s.a.m.d, în momentele alea să ne gândim și la ei.

Și aș vrea să mai precizez faptul ca în culb, în acea seară nu erau SATANIȘTI. Erau ingineri, medici, arhitecți, instrumențiști etc. Oameni care aveau ceva de spus și acum. Care puteau să schimbe ceva, dar sistemul corupt și șpaga le-au luat viața.

R: Mulțumesc pentru răspunsuri, bro…Colectiv!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro