Compania de Apă bagă 5 milioane de lei în monitorizarea conductelor pe care apoi le va păzi călare!

Distribuie:

Compania de Apă beneficiază de încă un proiect cu finanţare europeană în valoare de 5,6 milioane de lei cu care se vor achiziona şi instala un echipament SCADA (de supervizare, control şi achiziţie de date). Implementare proiectului se va întinde pe doi ani de zile, finalizarea lui fiind programată pentru octombrie 2015. Compania de Apă beneficiază şi acum de un sistem SCADA, dar după cum au precizat reprezentanţii firmei câştigătoare, Sc Secvision Business Solution SRL, acesta ar fi învechit şi nu ar mai  putea fi abdatat noilor soluţii high tech.

Concret sistemul va permite monitorizarea centralizată a aglomerărilor de alimenatre cu apă şi a sistemelor de canalizare din Târgovişte, Moreni, Găeşti, Pucioasa, Titu şi Fieni, adică cele prinse în POS I. Scopul investiţiei este o creştere a randamentului şi o scădere a cheltuielilor operaţionale. Sistemul va avea un dispecerat central al Târgovişte, de unde va fi monitorizat întreg judeţul.

Concomitent compania pregăteşte şi o afacere de cu iz de partid: externalizarea serviciului de pază la nivelul întregului sistem, până la ultima ţeavă. O parte dintre sisteme sunt păzite şi acum, dar cum toată lumea trebuie “să trăiască” compania va avea grija că fiecare metru să revină, sub contract unei firme specializate. Pentru a convinge de necesitatea contractului cu firme de pază, directorul Dorin Staicu a declarat că sunt zone, atât de greu accesibile, încât sistemele nu pot fi păzite decât călare!!! Iar Compania de Apă nu are nici călăreţi, nici cai! Acum nu mai contează că nici firmele de pază nu au şi cai în dotare. Soluţia  a venit tot de la conducerea Companiei: firma de pază ar urma să încheie, la rândul său, un contract cu nea Gheorghe sau nea Ion, constituţi în persoane fizice autorizate, care să-i închirieze o mârţoagă agentului.

Ce să mai! Pe banii europeni găsim soluţii tehnologice de ultimă oră, iar pe banii contribuabililor închiriem cai verzi pe pereţi!

 

ERATĂ!

Ulterior apariţiei acestui articol, Compania de Apă a notificat redacţia Gazeta Dâmboviţei, asupra faptului că suma de 5.6 milioane este în lei, nu în euro, aşa cum a fost ea prezentată la conferinţa de presă de semnare a proiectului şi în materialele de presă date cu acest prilej. Adică acestea:

DCIM100MEDIA

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro