Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021
radu_vasilescu

Compania de Apă vrea să acceseze încă 140 de mil. de euro, pe POS II Mediu, pentru comune

 

Programul finanţează cu prioritate sistemele de canalizare şi staţii de epurare. Pentru a putea fi incluse în program, unităţile administrative teritoriale trebuie să facă, obligatoriu, parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă. Dâmboviţa este pregătită să depună documentaţia necesară accesării banilor europeni în maximum 2 săptămânii, fiind unul din primele judeţe din ţară care vor depune cerere de finanţare.

“Pregătim acum o cerere de finanţare şi toate documentele vor fi depuse la Autoritatea de Mangement din cadrul Ministerului Mediului, care cu siguranţă, ne o va aproba. Este vorba despre aproximativ 4 milioane de euro, în primă fază, pentru a putea face procedura de achiziţe a consultantului care va avea următoarele sarcini: studiu de fezabilitate, aplicaţia de finanţare pentru toate investiţiile, iar după semnarea finanţării acest consultant va asigura tot ce înseamnă asistenţă tehnică pentru managementul proiectului pe toată perioada de derulare a etapei a doua a POS Mediu.”,  a precizat, pentru Gazeta Dâmboviţei, directorul Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, Radu Vasilescu.

Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa va propune acelaşi buget de 140 de milioane de euro, cât a fost şi în cazul POS I Mediu, dar e greu de spus acum care va fi exact suma aprobată în final.  În cadrul programului, cea mai mare parte a finanţării va fi asigurată de Uniunea Europeană, la care se adaugă, ca şi în cazul POS I contribuţia operatorului, a bugetului central şi a celui local.

Dacă Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va reuşi şi accesarea acestui program decalajul dintre mediul rural şi urban în ceea ce priveşte reţele de apă şi canalizare vor fi mult atenuate. Fiecare localitate va avea un sistem de apă şi canalizare, coroborat la staţii de epurare. Pentru puţinele zone care vor rămâne neacoprite, şi autorităţile locale vor trebui să facă eforturi de accesare de fonduri pe alte programe naţionale sau europene.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media