Cojasca: Primarul și patru funcționari, în arest la domiciliu. Cine conduce comuna?

În urma perchezișiilor la domiciul, primăria și Serviciul de Evidența Populație  pentru Primarul comunei Cojasca și alți patru  funcționari ai instituției s-a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile. Pentru secretarul primăriei și un funcționar din cadrul SPCLEP Cojasca s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Conform unor informații pe surse, aceștia din urmă, împreună cu doi dintre funcționarii aflați sub arest preventiv, au recunoscut faptele comise, în fața anchetatorilor și judecătorilor.

În consecință, Primăria Comunei Cojasca a rămas acum fără conducere, pentru că nu are nici viceprimar, nici consiliu local. Conform procedurilor legale, Prefectul județului Dâmbovița trebuie să numească un funcționar din cadrul primăriei care să preia atribuțiile de edil.

Măsurile de arest preventiv și control judiciar au fost dispuse asupra funcționarilor Primăriei Cojasca și Serviciului de Evidența Populației în urma acuzațiilor de abuz în serviciu în formă continuată (art 297 CP), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată ( art 320 CP) , fals informatic în formă continuată( art 325 CP ) și fals intelectual în formă continuată( art 321 CP). Primarul Gheorghe Victor este acuzat de instigare și complicitate la infracțiunile de mai sus. În fapt, este vorba de emiterea a zeci de vize de reședință, în fals. În localitate se organizează alegeri locale parțiale, pe 27 iunie, pentru Consiliul Local.

Problemele administrative din comună se țin lanț. În timp ce primarul se află în arest preventiv, la opt luni de la alegerile locale Primăria funcționează fără un buget local aprobat, nefiind depus niciun proiect și nefiind adoptată nicio hotărâre a Consiliului Local. Instituția funcționează, în continuare, cu 1/12 din bugetul anului anterior.

 

_________________

Claudia Badea, redactor-colaborator

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro