CJD preia eliberarea de autorizaţii de construcţie pentru zona Peştera – Padina

Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu,  a precizat că  CJD va prelua sarcina de a elibera autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism pentru zona Padina-Peștera, aferentă Parcului Natural Bucegi.

“Taxele locale pentru avize şi acorduri stabilite prin hotărârea de CJD pe care am adoptat-o pe 18.01.2011, se fac 100% venit la bugetul CJD, pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire de către preşedintele CJD, cu avizul primarului comunei Moroieni, care nu are constituită structură de specialitate, taxele încasate constituie venit în proporţie de 50% la bugetul local al comunei Moroieni şi 50% la bugetul CJD. Deci, nu am luat nimic comunei Moroieni. Taxele, avizele care privesc zona de bază a localităţii, zona de jos, zona de construcţii, de intravilan, le emite în continuare primăria Moroieni. Eu cred că aşa trebuie să procedăm, iar cei care nu ştiu, fie nu ştiu, fie nu au înţeles nimic, fie la momentul acesta bat câmpii cu graţie din considerente care nu au legătură cu dezvoltarea zonei Padina – Peştera şi dezvoltarea unei staţiuni de interes local. “

În Parcul natural Bucegi sute de hectare de teren sunt  în intravilanul localităţii Moroieni. Dacă şi pădurea va fi scoasă din circuitul forestier, Bucegii vor deveni zonă rezidenţială.

Întâlniri la nivelul județului pentru reconfigurarea planului de management al Parcului Natural Bucegi 

În ceea ce privește reconfigurarea planului de management al Parcului Natural Bucegi, în ultima vreme au avut loc mai multe întâlniri, organizate de Administrația parcului și Consiliul Județean Dâmbovița, la care au fost invitați proprietarii de terenuri din zonă și ai locațiilor turistice, reprezentanți ai unor ONG-uri care au ca domenii de activitate fie promovarea turismului fie protejarea mediului, reprezentanți ai Direcției Silvice Dâmbovița, Agenției pentru Protecția Mediului, primari din zonă și parlamentari ai județului. În urma discuțiilor s-au convenit mai multe lucruri, unul dintre ele fiind ca traseele variantelor celor două drumuri care fac legătura între județele Dâmbovița și Brașov: Trascarpatica – Bolboci – Padina – Moieciu și Bolboci – Malu cu Flori – Moeciu și zona grupului statuar din perimetrul Dichiu, să fie cuprinse în zona de dezvoltare durabilă. Parcul Natural Bucegi a fost structurat în patru zone distincte, după cum urmează: o zonă de protecție strictă ( unde nu se poate face niciun fel de intervenții, o zonă sălbatică), o zonă de protejare integrală (unde se află cele mai valoroase obiecte de patrimoniu natural), o zonă de management durabil ( unde biodiversitatea permite utilizarea rațională a resurselor naturale, precum și diferite activități de protejare a mediului) și o zonă de dezvoltare durabilă a activităților umane.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro