City Insurance, la un pas de Faliment! Ce se întâmplă cu asigurații companiei?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din România a decis că Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. se afla în incapacitate vădită de plată. Astfel, ASF va solicita în instanță trecea în faliment a celei mai mari companii de asigurări auto din Romania.

În comunicatul oficial, ASF justifică decizia de retragere a autorizației de funcționare pentru City Insurance deoarece aceasta nu a putut dovedi că va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate (SCR) și cerința de capital minim (MCR), precum și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile să acopere pragul absolut al MCR, valoarea SCR calculată și valoarea MCR calculată, în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) lit. d) și lit. e), art. 67 alin. (1) lit. a), art. 72 alin. (1) și art. 95 alin. (1) din Legea nr. 237/2015.

Din prima zi a mandatului meu de Președinte al Autorității, mi-am propus aplicarea fermă a legii și stoparea neregulilor din piața asigurărilor și vă asigur că efortul meu va continua. Toate deciziile au la bază ample investigații de specialitate, dovezi concrete și sprijinul instituțiilor de aplicare a legii din România, precum și din alte state”, a declarat Nicu Marcu, Președintele A.S.F.

Este de înțeles îngrijorarea care s-a instalat la nivel național având în vedere că majoritatea șoferilor au încheiat polițe de asigurare cu această companie. Astfel, toți clienții City Insurance trebuie să știe că asigurările lor rămân valabile până la data înscrisă pe acestea. În cazul unor evenimente nedorite, pentru că City Insurance se afla în incapacitate de plată, șoferii care dețin astfel de asigurări se vor adresa autorităților responsabile de Fondul de Garantare.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro