Ce se întâmplă cu drumul expres și DN 71? Boriga: „Nu este prevăzut nici un leu”

Drumul expres, paralel cu DN 71, nu există în bugetul de stat aprobat, spune city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga. Drumul expres este varianta teoretică cu care ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că vrea să înlocuiască proiectul lărgirii la patru benzi.

Vă reamintim că, la jumătatea lunii ianuarie. CNAIR a reziliat contractual modernizării drumului DN 71. Rezilierea a venit după ce ministrul Transporturilor a dispus o verificare prin corpul de Control pentru atribuirea contractului în valoare de 120 de milioane de euro.   

“Este o prioritate pentru mine să facem acest proiect, este o lungime estimată de 60 de kilometri. Peste 200 de milioane de euro acest proiect. Cred că legătura se va numi Valahia Expres. Cred că legătura între Bucureşti şi Târgovişte merită un drum modern. Dacă facem un drum de anii 50, de anii 50 va rămâne zeci de ani de acum încolo. Sursă de finanţare din fonduri europene. E o prioritate pentru mine, dăm drumul imediat la procedurile de realizare a documentaţiei pentru acest drum, pe un caiet de sarcini OK.”, a declarat Cătălin Drulă după rezilierea contractului.

Totuşi, conform bugetului de stat, Gabriel Boriga spune că nu există nici măcar o intenţie de realizarea a drumului expres, în timp ce Ministerul Transporturilor refuză să reliciteze proiectul lărgirii la patru benzi, care are toate avizele.

In urma cu cateva saptamani imi manifestam temerile legitime cuprivire la tragerea pe linie moarta a executiei largirii pe patru benzi a DN71 Targoviste-Baldana. Practic, un proiect VITAL pentru dezvoltarea judetului Dambovita și al municipiului Targoviste la care se lucrase în ultimii ani, care trecuse de toate etapele si avizele posibile si imposibile precum si de exproprieri, care avea finantarea de 120 mil lei asigurata din bugetul de stat fusese considerat “demodat”, “desuet”, “neviabil” de către actualul ministru al transporturilor.

Intr-o miscare demna de un ninja care arunca cu petarde pentru a disparea apoi in fum, ministrul a lansat atunci “ideea” unui “drum expres”, modern, care sa rezolve problema traficului dintre Targoviste și Bucuresti. Fara a spune finantarea, fara a da termene, fara a vorbi de costuri, de avize, de studii, de racordarea la utilitati sau de exproprieri….

Multi oameni de buna credinta au muscat momeala….Credeau ca“neprihanitii” ajunsi in inalte functii de conducere in stat vor rezolva, în sfarsit, probleme ce persista de ani….Nu am avut niciun fel de emotii ca totul este o mare cacealma, minciună propagata de diverse medii și prin diversi prieteni, repet, de buna credinta dar rupti de realitate. Ieri a venit si confirmarea faptului ca totul a fost o minciuna sfruntata, o poveste ieftina de adormit copiii.

Concret, in bugetul de stat pe care coalitia aflata la guvernare l-a aprobat in parlament, NU ESTE PREVAZUT NICIUN LEU pentru vreun studiu de prefezabilitate la ACEST obiectiv de investitii. Nu vorbesc de studiu de fezabilitate, avize, exproprieri. De proiectare sau executie. Nu! Vorbesc de o banala finantare care sa arate ca exista macar intenția unui drum expres… Si uite-asa, cu banii in cont, Ministrul Transporturilor refuza sa re-liciteze largirea la patru benzi a DN 71 Targoviste- Baldana si pune cruce definitiv dezvoltarii si prosperitatii judetului si Targovistei.

Nu stiu voi cum va simtiti dar este pentru prima data cand, după multi ani, am o lehamite majora fata de cei care ne conduc, raportat strict la cum trateaza problemele dambovitenilor si ale targovistenilor…” a precizat Gabriel Boriga.

Între timp, pe DN 71, de la începutul anului, au avut loc mai multe accidente grave de circulaţie soldate cu victime.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro