Ce a recuperat statul din prejudiciul din dosarul fostului primar Gabriel Boriga

         Un sechestru asigurator pe un autoturism Audi este tot ce au întreprins autoritățile fiscale în recuperarea prejudiciului din dosarul în care a fost condamnat și fostul primar al municipiului Târgoviște Gabriel Boriga. Magistrații au decis, în 2014, că  bugetul Consiliului Local Târgovişte a fost prejudiciat cu suma de 399.832,12 lei, aproximativ 100.000 de euro, prin achiziţia supraevaluată de echipamente pentru amenajarea locurilor de joacă. Gheorghe Simoiu, finul primarului Gabriel Boriga, patron al SC Utilex Construct SRL Pucioasa, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Mihai Olaru, directorul fostei Direcţii de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. De asemenea primarul Gabriel Boriga a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Instanța a dispus recuperarea prejudiciului.   Cu toate acestea, ANAF nu a recuperat „nicio sumă” în acest dosar, potrivit unui răspuns oficial primit de HotNews.ro. „Prin sentinta penala nr. 337/2013, inregistrata la SFO Pucioasa sub nr. 10.461/06.06.2014, s-a dispus confiscarea sumei de 382.813,21 lei de la numitul Simoiu Gheorghe. Pentru recuperarea sumei organele fiscale au inceput executarea silita prin comunicarea somatiei, solicitarea de informatii de la alte institutii pentru identificarea bunurilor detinute de catre acesta. Astfel, s-a identificat ca debitorul detine doar un autoturism Audi asupra caruia este pus sechestru asigurator si ca nu figureaza la ITM Dambovita cu contract individual de munca. Pana la data prezentei nu a fost incasata nicio suma, urmand a se continua executarea silita pana la recuperarea sumelor.”

        Cu alte cuvinte statul „nu ar avea ce să ia” după Simoiu în condiţiile în care firma acestui a dat un tun dovedit de 100 000 de euro în bugetul public al municipiului.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Ce a recuperat statul din prejudiciul din dosarul fostului primar Gabriel Boriga

 • 24 iunie 2015 at 17:46
  Permalink

  Scenariu tipic românesc in cazul celor condamnati si care nu au mai nimic in proprietate. Atunci cum a putut derula activitati de constructie si amenajari daca saracu avea doar un Audi? Sa pună mâna acest ANAF incompetent sa ii caute conturile si proprietățile si sa ii pună sa plătească si pe ceilalti condamnati in dosar

  Reply
 • 3 martie 2015 at 21:26
  Permalink

  Puneti-l primar pe Boriga si o sa vedeti ca intr-o luna a facut rost de bani.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro