Camera Deputaților a adoptat creşterea indemnizaţiilor pentru mame

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, 30 martie, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

Mai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Calculul indemnizaţiei se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent  de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită – indemnizaţia minimă este de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

Totodată, nivelul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “Camera Deputaților a adoptat creşterea indemnizaţiilor pentru mame

 • 2 aprilie 2016 at 13:10
  Permalink

  Sa mai speram ca cei care au puterea se gandesc la copiii nostri si la viitorul tarii . Pana cand insa ?

  Reply
 • 31 martie 2016 at 15:41
  Permalink

  Stati asa nu va grabiti ca deja Ciolos are OUG pregatit sa amane aceasta lege.Si nici Iohannis nu se va grabi cu promulgarea intrucat madame Carmen nu le are cu maternitatile.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro