Au fost oameni de presă, iar acum sunt oameni politici! Vezi cine a trecut graniţa dintre jurnalism şi politică

 

Fiecare formaţiune are, la acest moment, cel puţin un om ridicat din rândurile presei locale, iar fiecare familie politică e susţinută de cel puţin un organ de presă.

 

Partidul Democrat Liberal

Cel mai bun exemplu de jurnalist devenit politician de marcă este cel al primarului municipiului Gabriel Boriga. Boriga a fost ani buni jurnalist sportiv la Radio D, lucru pe care de altfel l-a subliniat în nenumărate rânduri cu mândrie. A intrat în politică ca şi purtător de cuvânt al PNL, urcând apoi vertiginos panta politică, ajungând candidat al PDL pentru primăria municipiului. Boriga a tras lozul câştigător şi i-a convins pe târgovişteni că merită nu unul, ci două mandate de primar. Este totodată cel mai tânăr edil şef al Târgoviştei.

Tot democrat liberalii îl au printre ei şi pe avocatul Gabriel Cioacă şi el fost jurnalist, coleg cu Boriga şi în redacţie şi în partid. Din iunie 2012, Cioacă este consilier local municipal.

PDL a fost susţinut mediatic de mai multe trusturi de presă locale. Unul dintre ele, Universul dâmboviţean, aparţine fostului deputat democrat liberal, Gheorghe Albu. 

Partidul Social Democrat 

Nici social democraţii nu sunt văduviţi de realaţia cu presa. PSD a fost şi este susţinut mediatic de cotidianul Jurnal de Dâmboviţa, deţinut de familia jurnalistului Teodor  Vasiliu (acesta a deţinut şi pepinera de politicieni-jurnalişti, Radio D). Vasiliu a ales o implicare politică directă candidând pentru primăria oraşului, ocupând de mai multe ori funcţia de consilier local, iar, în prezent, pe cea de consilier judeţean din partea PSD.

Partidul Conservator

Deşi, conservatorii nu sunt chiar o forţă în Dâmboviţa au avut un sprijin media consistent prin Ghiorghi Zotic, patronul cotidianului Dâmboviţa. Acesta a fost o vreme chiar preşedintele formaţiunii politice la nivel judeţean şi consilier judeţean. Debarcat din funcţie acesta a fost înlocuit, la conducerea partidului, tot de un fost jurnalist: Cătălin Olteanu. La începuturile vieţii sale publice, Olteanu a fost jurnalist sportiv la acelaşi Radio D.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro