Atenție la link-urile primite pe Facebook! Cum ne ferim de atacurile cibernetice

De câteva zile se propagă pe Facebook tot mai multe mesaje de tipul „Seamănă cu tine!” și „Apari în acest video!”, mesaje însoțite de un link neobișnuit. Aceste mesaje sunt trimise automat din conturile persoanelor care au picat anterior în astfel de capcane. Ele constituie un virus, iar scopul principal, de cele mai multe ori, este acela de a cripta datele celui care-l preia ca mai apoi, cel care a creat virusul să poată decripta datele victimelor contra unei sume de bani.

Autoritățile le solicită oamenilor să ignore acest gen de mesaje și să nu fie tentați să acceseze link-ul neobișnuit pentru a-și proteja datele. În caz contrar, fie va fi nevoie de un sistem Antivirus extrem de eficient, fie, de cele mai multe ori, datele pe care virusul reușește să le cripteze nu mai pot fi recuperate. Este important să nu accesați un link însoțit de astfel de mesaje, chiar dacă vă este trimis de o persoană apropiată și să-l anunțați pe expeditorul deja infectat.

Un link sigur conține, după seria http://, adresa web a site-ului din care provine. În cazul în care constatați că dispozitivul dumneavoastră a fost virusat puteți face următoarele lucruri:

1. Schimbați imediat parola contului de Facebook și să activați autentificarea în 2 pași (2FA)
2. Asigurați-vă că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces.
Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte. Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.
3. Pe lângă aceste măsuri, sunt recomandate:
– efectuarea unei scanări a dispozitivului cu ajutorul unei soluții anti-virus;
– verificarea aplicațiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute
– verificarea setărilor de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro