Arsenal Café&Bistro! Pentru cei care preţuiesc istoria!

Distribuie:

 

Clădirea Arsenal, pentru că despre ea este vorba, îşi trăieşte acum din plin prezentul şi îşi aşteaptă întinerită viitorul, pe care-l merită la fel de glorios precum trecutul. Clădirea Arsenal este una din edificiile ridicate în vremea regelui Carol I, la 1883, pentru a servi ca şi clădire administrativă a comandamentului Diviziei 4 Infanterie, construcţia ei fiind cerută de Ministerul de Război. Mai târziu, aici va funcţiona administraţia Arsenalului Armatei. Fotografii de epocă arăta că la începutul secolului XX, centrul urbei era patronat de doua edificii, Mitropolia Târgoviştei, ctitoria lui Carol I şi Administraţia Arsenalului Armatei, clădire ridicată tot în vremea sa.

Arsenalul a fost  prima unitate industrială din Târgovişte, înfiinţată în vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru a produce armament şi echipamemt militar. Sub Carol I, la Târgovişte, au fost construite noi clădiri şi remize pentru Arsenalul Armatei, devenit acum Arsenal de Depozit Central de Artilerie. În aceeaşi perioadă, Arsenalul a fost legat de staţia CFR Târgovişte printr-o linie ferată ce mergea până în incinta întreprinderii. Din păcate, celelalte clădiri ale Arsenalului nu au supravieţuit vremurilor. De aceea, poate, e cu atât mai important să preţuim ceea ce a rămas!

 

Astăzi, Clădirea Arsenal îi aşteaptă pe târgovişteni în pace, la Arsenal Café&Bistro, cu o cafea, de cea mai bună  calitate, presă zilnic gratuit la dispoziţia clienţilor, ceaiuri exotice şi gustări, sub privirile portretului lui Carol I.  Proprietarii  construcţiei au renovat-o pentru a-i da o utilitate tot administrativă. Clădirea este una de birouri, urmând să beneficieze, în curând, de o sală de conferinţe şi alte facilităţi oferite firmelor ce vor să-şi amplaseze aici sediile administrative. O parte din spaţii sunt, deja, ocupate.

 

arsenal cafe bistro targoviste

 

 

 

 

arsenal cafe bistro

arsenal cafe bistro

 

arsenal cafe bistro

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro