ANIVERSARE: 25 de ani de la reînființarea Camerei de Comerț a județului Dâmbovița

FOTO: Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură a județului Dâmbovița (1998)

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură a județului Dâmbovița aniversează 25 de ani de la reînființarea cestor structuri la nivelul întregii țări. Camerele de Comerț fuseseră înființate în 1928, dar activitatea lora  fost întreruptă prin decretul nr.74/25.02.1949, prin care au fost desființate, iar patrimoniul acestora  afost naționalizat.

Primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Târgoviște a  fost, în 1928, C. Săndulescu. Camera avea rolul de a reprezenta interesele generale ale comerțului și industriei, instituţia având menirea de a prezenta guvernului păreri sau informaţii cu privire la comerţul în zona de competenţă. De asemenea, Guvernul consulta Camerele asupra schimbărilor din legislaţia de profil.

camera de comert 3

FOTO: Sediul Camerei de Comerţ Târgovişte (1928 – 1949)

În judeţul Dâmboviţa, Camera de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa a avut la începtul secolului XX un rol foarte important în organizarea şi desfăşurarea învăţământului profesional, comercial şi de manufacturi. Camera susţinea financiar acest tip de cursuri, atât prin plata profesorilor, cât şi printr-un sistem de burse acordate elevilor.

În 1949, camerele sunt desfiinţate, iar patrimoniul naţionalizat. Abia în 1990, instituţia  fost reînfiinţată cu scopul promovări intereselor membrilor pentru dezvoltarea comerţului şi industriei. Camera a funcţonat în actuala Casă de oaspeţi a CJD, în sediului fostului hotel PCR (actualmene sediul Arhiepiscopiei), iar  în 1997 au început lucrările actualului sediu, inaugurat un an mai târziu.

camera de comert 2

FOTO: Ec. George Predoi, preşedinte Camera de Comerţ Dâmboviţa (1990 – 1995)

“Camera de Comerţ Dâmboviţa sigură sau împreună cu alte camere a organizat târguri şi expoziţii pentru promovarea ofertei şi cererii  locale. Târgul Fructus de exemplu a fost timp de 10 ani un sprijin pentru creşterea potenţialului economic al judeţului. La Camera de Comerţ funcţionează permanent un biroul de consiliere, îndrumare şi asistenţă în afaceri la dispoziţia societăţilor şi comercianţilor persoane fizice, consilierea fiind asigurată de jurişti specializaţi în drept comercial. În cadrul Camerei funcţionează şi Curtea de Arbitraj unde comercianţii îşi pot rezolva rapid şi cu costuri reduse litigiile comerciale.” a punctat din activitatea actuală a Camerei, preşedintele Gelu Rusescu. 

camera de comert1

FOTO: Inaugurea actualului sediu a Camerei de Comerţ Dâmboviţa. Centru: Preşdintele Camerei, ing, Gelu Rusescu (1995 – prezent)

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro