Animalele de la Zoo Târgovişte au intrat în iarnă cu tot ”arsenalul’ necesar pentru a rezista (foto)

Chiar dacă anotimpului rece şi-a intrat în drepturi, animalele de la Grădina Zoologică Târgovişte nu suferă de frig, pentru că reprezentanţii grădinii le-au construit din timp adăposturi speciale chiar şi celor care pot trece iarna afară. O serie de animale au fost introduse la iernat, printre acestea numărându-se porcii spinoşi. “Ne-am pregătit de la începutul lunii octombrie şi am izolat cu folie o serie de voliere, în care sunt animale şi păsări ce pot trece iarna afară, dar necesită o oarecare protecţie. În aceste adăposturi şi voliere astfel isolate se introduce suplimentar sisteme de încălzire, care să le asigure o temperatură corespunzătoare (7-10 grade Celsius) şi să nu sufere din cauza gerului’, spune “Mihaela Biculescu, directorul Grădinii Zoologice din Târgovişte. La pavilioanele cu animale şi păsări exotice, primate şi feline mari, acestea au încălzire centrală, cu centrale murale, care le aigură o temperatură între 18 şi 27 de grade Celsius pe toată perioada iernii.

În afara condiţiilor climaterice, animalele primesc o atenţie deosebită şi în ceea ce priveşte hrana. “Animalele primesc o raţie îmbogăţită pe perioada iernii, cu legume, fructe şi citrice, oferite în special primatelor şi ierbivorelor. Încă de la începutul verii, am început aprovizionarea cu furaje şi cereale pentru perioada iernii, achiziţionând cantităţile necesare pentru a le hrăni până la noua recoltă’, mai spune Mihaela Biculescu.  De asemenea, lunar, se fac tratamente şi vitaminizări preventive cu un antibiotic sau o sulfamidă şi complexe polivitaminice.

Animalele care rezistă foarte bine afară ăn perioada iernii sunt urşii, zimbrul, lamele, căprioarele de câmpie, muflonii, capra ibex, dar şi ele au adăposturi în care să fie protejate de intemperii.

NOTĂ: Preluarea acestui articol se poate face în limita a 500 de caractere şi numai cu menţionarea sursei prin link valabil

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro