ADI Salubritate a propus rezilierea contractului operatorului din gropile de gunoi

Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Management Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița” a decis, la propunerea președintelui CJD, Corneliu Ștefan, cu majoritatea voturilor reprezentanților UAT-urilor componente, demararea procedurilor de reziliere a contractului societății EUROGAS PRESCOM care operează servicii în cele două gropi de gunoi ale județului (Aninoasa și Titu). Contractul privind delegarea prin concesiune a gestiunii serviciilor de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase din județ a fost încheiat în anul 2010 pentru 15 ani.

Conform informațiilor noastre printre motivele solicitării rezilierii se numără neatingerea țintelor asumate prin contract, privitoare la compostarea de deșeuri verzi și producerea de compost, lipsa unui program de dezvoltare a depozitelor, dar și altele.

Publicația noastră atrăgea atenția în 2019, asupra unor containere transportate de mașini care nu aparțineau operatorului care colectează gunoiul integrat în județul nostru și care intră foarte des în rampele de gunoi de la Titu, dar și de la Aninoasa. Ne întrebam atunci dacă Eurogas Prescom respectă oare clauzele contractuale. Ni s-a confirmat ulterior că era vorba despre deșeuri aduse de un alt operator neautorizat pentru Dâmbovița, din județul Brăila. (BRAI-CATA) În urma unor verificări făcute de ADI Salubritate pe baza unor sesizări legate de prezența unor mașini ale unui alt operator – Urban București, ADI a ajuns la concluzia că EUROGAS PRESCOM a permis intrarea în cele două gropi a unei cantități de 1000 de tone de deșeuri: 502 tone la Aninoasa și 500 tone la Titu, aduse de BRAI-CATA, începând cu luna august, în baza unui contract între cei doi operatori. Nu s-a putut, însă, proba cu certitudine de unde provineau gunoaiele și nici natura lor.
Procedură de reziliere a contractului este una de durată, în mai mute etape. Este de așteptat ca ea să dureze și pe fondul istoriei relațiilor dintre operator și ADI, între cele două existând numeroase litigii.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro