Acțiune de împădurire la Ocolul Silvic Bucșani. Pădurarii, ajutați de jandarmi

Acțiune  comună a Direcției Silvice Dâmbovița și a Jandarmeriei județene pentru reîmpădurirea unei suprafețe de 2 hectare în cadrul Ocolului Silvic Bucșani. Urmează să fie plantați 6.650 de puieti, din care 80% stejar și 20% frasin, într-o parcelă de la Neaga.

“Suntem în luna împăduririi, luna plantării arborilor, lună care este, la nivel național, desfășurată în perioada 15 martie – 15 aprilie, lună care este un simbol și chiar o sărbătoare pentru silvicultorii din Dâmbovița, cât și pentru silvicultorii la nivel național.

În acest an, Direcția Silvică și-a propus, iar programul a fost aprobat de Regia Națională a Pădurilor, să regenereze o suprafață de 136 de hectare. Cele 136 de hectare sunt împărțite după cum urmează:
– 44 hectare regenerări artificiale (Se traduce plantații. Vom executa plantații pe cele 44 de hectare)
– 92 de hectare regenerări naturale (În arborete aplicăm anumite tratamente . Adică, lucrări specifice fiecărui arbore. Lucrări silvice, de fapt, specifice fiecărui arboret pentru a asigura o regenerare naturală care este mult mai ieftină decât regenerarea artificială.
Este de datoria noastră ca acolo unde arboretele permite, în funcție de zona geografică, în funcție de specie, să asigurăm aceste regenerări naturale care asigură perpetuarea speciilor din zonă și condiții pentru dezvoltarea acestor specii; asigură densitatea corespunzătoare pe unitatea de suprafață.


Am vorbit de materialul săditor, de puieți, asigurarea puieților. Mare parte din puieții pe care îi folosim la lucrările de plantare, deci vorbim de lucrările artificiale, provin din pepiniera centrală Găești, pepinieră aflată în subordinea Direcției Silvice Dâmbovița. Acolo avem atât culturi pentru specii forestiere, cât și culturi pentru specii ornamentale. Pe parcursul anului 2021, pentru realizarea acestui indicator folosim în jur de 500 000 de puieți forestieri. 80% din acești puieți forestieri provin de la noi din pepinieră. 20% provin din pepiniere de la alte direcții silvice. La rândul nostru, și noi oferim puieți, de ordinul zecilor de mii, și la alte direcții silvice.
În această primăvară programul este mai mic. Este consistent, dar mic raportat la campania de toamnă. Avem în jur de 18 hectare, împăduriri, plantații integrale, 22 de hectare de completări.”  a declarat Marin Petre, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

La acțiune au participat 24 de jandarmi din cadrul IJJ Dâmbovița. La nivel național, toate inspectoratele de jandarmi vor planta în acest an câte 171 de stejari, la 171 de ani dc la înființarea Jandarmeriei.

“Am hotărât ca astăzi să participăm, alături de partenerii noștrii din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița, la o acțiune de împădurire. Acțiune pe timpul căreia vom planta 170 de stejari în această zonă. Cel de- al 171-lea puiet va fi plantat în curtea unității noastre pe 3 aprilie.”  a precizat colonelul Viorel Matei, inspectorul șef al IJJ Dâmbovița.

Direcția Silvică Dâmbovița administrează un număr de 70 009 hectare, dintre care 53 500 fonduri de stat și 16 500 hectare fond forestier privat pe baza unor contracte de prestări servicii, respectiv administrare și contracte pentru asigurarea pazei pădurii.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro