1 decembrie: Dâmbovițenii din diaspora trimit mesaje prin Gazeta Dâmboviţei

De Ziua României, vă aducem mesajele românilor de peste hotare, dâmboviţeni şi nu numai. Pentru ei, 1 decembrie şi Sărbătorile au o încărcătură emoţională mai mare, iar ei arată că simt româneşte, oriunde s-ar afla pe glob.

luiza popescu

  Luiza Popescu, Slough, Marea Britanie: „De 1 Decembrie, nu pot decât să ne urez nouă, românilor, să fim uniți. Nu în valori sau în stilul de viață, ci în probleme fundamentale, care ne afecteaza ca popor. Ne doresc să avem un glas mai puternic, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea României ca stat. Ne doresc să învățăm o definiție mai elaborată a democrației, nu doar fărâma care explică dreptul la exprimare liberă. Ne doresc să învățăm să ascultăm, să avem răbdare și să nu judecăm oamenii din jur. Ne doresc deschiderea minții și acceptarea diferențelor dintre oameni. Ne doresc să ne hrănim spiritual, prin arte și prin fapte bune. Ne doresc să învățăm – din istorie, din jur, din orice. Ne doresc multă răbdare și întelegere că schimbarea se produce în timp și vine de la noi. Ne doresc mulți ani buni, pentru că răi au fost prea mulți…”

loredana bucseneanu Loredana Bucșeneanu, Bruxelles, Belgia: „Ce este Romania mea? Este locul cel mai drag sufletului meu, locul copilariei, al serilor cu parfum de tei si este tot ceea ce sunt eu astazi. 1 decembrie este ziua Marii Uniri, iar anul acesta, mai mult ca niciodata, romanii din toate colturile lumii au demonstrat ca sufletele lor sunt unite pentru o singura dorinta: o Romanie mai buna! La multi ani romanilor, oriunde s-ar afla!”

 

amalia georgeta florea Amalia Georgeta Florea, Spania (foto dreapta): 2Întreaga Românie vibrează la unison. Şi noi, cei care suntem atât de departe simţim şi ne bucurăm ca şi cei din ţară. Chiar dacă mii şi mii de kilometrii ne despart, suntem fraţi şi simţim la fel. Doresc să urez României mele prosperitate şi orizonturi noi de aici, din micul Villareal, Spania. Îmi este tare dor de casă, de ţară…”

 

dragos mihai romania 

 

 Dragos Mihai, Italia: “La mulţi ani, tuturor dâmboviţenilor! Sănătate şi rămânem alături de voi, sărbătorind 1 Decembrie! Îmi este dor de ţara mea! Cu respect pentru dâmboviţeni, Mihai Dragoş”

 

anca nistor romania

 

 Anca Nistor, Anglia: “La mulţi ani, România! La mulţi ani, oraş drag sufletului meu! Sunt mandră că m-am născut român şi sper că mă voi întoarce acasă unde este cald şi bine! Să ne ‘revedem’ curând dragă casă!”

andreea andrei romania2

Andreea Andrei, Franţa: “De 1 Decembrie, Ziua Naţionala a României, vă îmbrăţişez cu drag prieteni, familie, amici, simple cunoştinţe şi vă doresc tuturor ce astăzi vorbiţi, simţiţi, trăiţi şi vă bucuraţi în aceeaşi limbă cu mine: La mulţi ani, români! La Multi Ani, ROMÂNIA, în orice colţ de lume am fi cu gândul acasă!”
robert tatu romania 

Robert Tatu, Italia: “De când se ştie, românul trăieşte cu credinţă în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubeşte pe noi, la fel şi noi trebuie sa ne iubim Patria şi s-o respectăm. La Multi Ani, Române! Fii mandru de ţara ta!”

 

 

 

andra iliescu

Andra Iliescu, Belgia: „La multi ani România, la multi ani tuturor romanilor de pretutindeni. Așa cum știm cu toții; nicăieri nu-i mai bine ca acasă. Nici o sărbătoare n-are farmec fiind departe de cei dragi si de traditiile învățate de mici copii. Așa că speram cu toții ca într-o bună zi toate drumurile să ducă acasă.”

 

adi melicovici

 

 

Adrian Melicovici, Miane,Italia: “Cu bucurie şi dor în suflet, le transmit tuturor târgoviştenilor şi românilor în general un gând bun, sănătate şi multă putere şi împlinire în viaţă. La ceas de sărbătoare naţională, târgoviştenii să nu uite că Cetatea Chindiei este capitala spirituală a ţării şi locul pe care eu îl port în inimă oriunde mă aflu. Să rămâneţi buni şi frumoşi alături de toţi cei dragi în toate zilele vieţii vostre. LA MULŢI ANI! “

sorin ionescu

 Sorin Ionescu, Firenze,  Italia:„Pentru toți românii și toți cei care iubesc pescuitul, un călduros trăiască România și fir întins pescarilor!”

florina ionescu

 

 

 

 

Florina Ionescu. Firenze,  Italia: “Un sincer La mulţi ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei. Trăiască România dodoloață!”

mihaela bobaru

 

 

 

 

 Mihaela Bobaru, Nebraska: „Aș spune că mă bucur pentru rezultatul ultimelor alegeri prezidențiale, pentru faptul că românii încă au speranța și puterea de a renaște și pentru că la 25 de ani de la Revoluție sunt șanse să se elimine ultimele sechele ale comunismului. Urez dâmbovițenilor și românilor putere de muncă și tragere de inimă și să fie mândri de ce au realizat. Cultura și spiritul românesc sunt bogate și autentice și pot indura multe, să speram bune, de acum încolo!”

manta ana maria

 Ana Maria Manta, Grecia: „Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest a și de aceea țin să urez tuturor românilor un călduros LA MULȚI ANI!”și, oriunde ați fi în lume, să nu uitați că sunteți români!”

 

 

 

 

 

 

Bianca Carrucio

 

 Bianca Caruccio, Italia: „La mulți ani tuturor romanilor și mai ales celor de peste hotare!!! Sperăm într-un viitor mai bun, pentru că îl merităm!”.

 

 

 

 

miruna belea

 

 Miruna Belea, studentă în anul IV la universitatea din Manchester , “Sărbătorind ziua națională în Manchester cu două zile în avans, am avut deja ocazia să ne vedem în mica noastră comunitate din nordul Angliei. România de aici nu e în niciun fel diferită față de cea de acasă: o microsocietate intimidată atât de propriul ei potențial, cât și de excentricitatea conaționalilor, o comunitate cu îndoieli și planuri mari de viitor. Să fim îngăduitori cu noi înșine îmi doresc, în mulții ani pe care îi vom petrece alături nu ca națiune,ci ca etnie, ca vorbitori ai aceleași limbi și parte integră a fenomenului cultural numit România.“

andrei iulian

 Andrei Iulian, Oslo: „La mulți ani români, la mulți ani România! Salutări călduroase de pe meleaguri reci!”

 

 

 

 

 

 

 

 

sorina-spania

 

 Sorina Scobea, Spania: „Alături de voi toți cei de acasă cu gândul, vă spun La mulți ani române!! Maine toți suntem unul!”

 

alexandra petrache

 

 

 Alexandra Petrache, studentă, Marea Britanie: „Sănătate, că-i mai bună decât toate. Și să vă urmați visurile!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mirela urzica

Mirela Urzică, Londra: „Sunt mandra că sunt româncă, dar am ales străinătatea pentru o viață mai bună, pentru că în țară nu cred că aveam atâtea posibilități și cred că atunci când vor trece anii să pot să mă întorc înapoi acasă, pentru că numai în România te simți ca ”acasă” lângă familie, părinți și câțiva prieteni care nu te-au uitat. Vă salut cu drag din Londra. La mulți ani ROMANIA!”

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 6 ganduri despre “1 decembrie: Dâmbovițenii din diaspora trimit mesaje prin Gazeta Dâmboviţei

 • 2 decembrie 2014 at 20:40
  Permalink

  Acest trust de presa Este extraordinar,ne uneste cu tara noastra si patria Damboviteana ,felicitarii tuturor celle ce lucreaza la Gazeta Damboviteana,doamnei Crina Zamfirescu ,pentru initiativa de a conduce acest frumos proiect,colegei si prietenei mele Oana Soare si tuturor celor ce lucreaza la acest trust.va multumesc

  Reply
 • 1 decembrie 2014 at 17:04
  Permalink

  La multi ani Romania …… locul unde m-am nascut, unde painea are gust de paine, unde mama ma-nvatat sa fac primi pasi, unde am crescut si unde sunt intampinat de strabunii mei….deşi sunt o sumedenie , nu voi înşira toate motivele care ma fac mândru că sunt român . Nu am nevoie de motive ca să îmi iubesc ţara , o iubesc şi mă mândresc cu ea în orice condiţii . Asta îmi spune inima . Aş vrea să fac o distincţie între patriotism şi naţionalism,patriotismul este o legătură sufletească faţă de ţara care m-a format, pe când naţionalismul este o ideologie politică care de multe ori(în special când e dus la extreme) duce la războaie, rasism sau xenofobie…..tara nu o poti iubi conditionat…noi cei care o iubim de la distanta ar trebui sa nu uitam un lucru….”din pumni straini nu te saturi cand bei apa”…o seara buna romani, oriunde v-ati afla !

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro