Ziua Europei… pe meleaguri dâmbovițene

După reușitele ascensiuni din anul 2015:

  • Slovacia–vârful Gerlachovsky (2655 m)–Tatra Mare-2 august 2015
  • Croația-vârful Dinara (1831 m)–Alpii Dinarici-23 august 2015
  • Slovenia-vârful Triglav (2864 m)–Alpii Julieni–26 august 2015
  • Cipru–vârful Olympus (1952 m)–Troodos–1 decembrie 2015 (Ziua națională a României serbată pe creste europene!)

și recenta ascensiune din luna aprilie 2016:

  • Irlanda–vârful Carrauntoohil (1038 m)

expediții în care montaniarzii dâmbovițeni au dus simboluri românești (Tricolorul României, Stema Târgoviștei, bannere) sau Steagul UE pe creste europene, apropiata aniversare a Zilei Europei (9 Mai) va fi serbată “acasă”, în mirificul spațiu dâmbovițean. Nucleul de bază al Chindiei Jurasic Park invită pasionații de turism montan sau de drumeție să exploreze împreună cu ei zona mai puțin promovată/mai puțin cunoscută a județului.

Sâmbătă, 7 mai 2016, se va urca pe Valea Brăteiului, iar de acolo, pe o potecă recent marcată (cu voluntari din tot județul) de Asociația Floare de Colți din Fieni, se va merge pe “cruce roșie” pentru a atinge cel mai înalt vârf al masivului Leaota, cota de 2133 m. Traseu de dificultate medie, vremea este în curs de îndreptare.

Duminică, 8 mai 2016, va urma o drumeție mai ușoară, dar plină de încărcătură spirituală și istorică, la Schitul Bunea, acolo un Cezar Bolliac cerceta, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, “mormintele de pre Vulcana Mare”.

Amatorii de mișcare în mijlocul naturii sunt așteptați alături de experimentații montaniarzi pe inedite trasee dâmbovițene. Informații suplimentare despre echipamentul necesar, despre locuri și ore de întâlnire/plecare se pot obține telefonic sau pe e-mail.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro