Weekend plin de activități pentru Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

În acest sfârsit de săptămână, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, s-a aflat în plină activitate, atât ca pregatire profesională, cât si ca plan de interventie.
Sâmbată, 10 membri ai SPJSSDB, au mers în zona Cheilor Coteanu, pentru a simula o salvare din abrupt a unei persoane accidentate, care ulterior, dupa acordarea primului ajutor, a fost recuperata și coborată peste Valea Ialomiței, în sistem tiroliana.
După amiază, echipa a participat la un stagiu de perfecționare în tehnica de salvare montană, exercițiu coordonat de Ciprian Lolu, instructor in cadrul Scolii Naționale Salvamont.
Duminică, toata echipa a fost mobilizata pentru stagiul de reatestare, examen fara de care nu poti functiona ca salvator montan. Comisia a fost formata din mai multi examinatori, instructori in cadrul Scolii Nationale Salvamont, care au supravegheat buna desfasurare, atat a probei practice, care a avut ca tema salvarea a doi turisti luati de avalanasa, cat si proba scrisa cu subiecte din tehnica de salvare si de prim ajutor.
In dupa amiaza zilei de duminica, au inceput sa apara si problemele reale de salvare. Am fost contactati telefonic pentru a prelua o turista cu luxatie de glezna din zona Muntelui Batrana, iar spre seara salvatorii montani ramasi de serviciu permanent, au intervenit pe culmea Cocora, pentru a recupera un turist cu fractura la oasele gambei.
Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, va sta la dispoziție permanent, atât cu informații din zona montana, cât și ca suport in caz de dificultate.
Geo Badea
Membru Salvamont Dambovita
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro