Vrei să devii antreprenor? Iată CEI MAI IMPORTANȚI 3 factori în funcție de care să-ți iei deciziile

Sursă foto: unsplash.com

Afacerile sunt cea mai importantă sursă de venit pe care o poate avea o persoană. Dacă ai nevoie de un câștig generos, dacă vrei să fii propriul șef și nu îți e frică să riști puțin pentru a-ți atinge obiectivele, atunci poate ar trebui să devii și tu antreprenor. Înainte de a te decide dacă vrei să faci această schimbare, analizează 3 lucruri care te vor ajuta în luarea deciziei.

O persoană care vrea să pornească pe acest drum al succesului, trebuie să aibă calitățile unui antreprenor, deoarece nu toți oamenii pot înființa o afacere. Trebuie să fii sigur pe tine, să ai un simț analitic bine dezvoltat, să ai curajul de a încerca ceva nou, să te adaptezi indiferent de situație și să îți calculezi foarte bine deciziile. 

 

Iată câteva aspecte extrem de importante de care să ții cont:

 

 

  • Cum decizi în ce domeniu vei activa

 

Poate ca prima și, totodată, cea mai grea decizie pe care cineva care vrea să aibă propria afacere trebuie să o ia este alegerea domeniului în care vrea să activeze. Pentru a face asta, ar trebui să analizezi cu atenție situația unor industrii din orașul unde îți vei desfășura activitatea. Cifra de afaceri este, probabil, cel mai bun indicator (pe lângă profit) care îți poate oferi o perspectivă. De exemplu, știai că între anii 2016 și 2018 (inclusiv), firmele din Dâmbovița ce lucrează în sectorul transportului rutier au avut mici fluctuații în ceea ce privește acest indicator? Cifra de afaceri a scăzut de la 911 milioane lei în 2016 la 886 milioane în anul 2017, însă a crescut la până la valoarea de 893 milioane în anul 2018. Această creștere dintre anii 2017 și 2018 nu a fost singura, deoarece și numărul firmelor a crescut, mai exact de la 862 la 900, numărul de angajați rămânând aproape perfect constant. Asta înseamnă că tot mai multe persoane au văzut un potențial pe această piață și au deschis companii în speranța că vor putea câștiga din ce în ce mai mult.

Și tu poți face o asemenea analiză pentru a te decide care industrie ar merita efortul.

 

 

  • Pe cont propriu sau în parteneriat?

 

Aceasta este o întrebare importantă la care ar trebui să te gândești bine înainte să-ți răspunzi. Există posibilitatea de a face parteneriate la nivelul conducerii firmei, iar cealaltă persoană să îndeplinească rolul de asociat și să contribuie la înființarea și conducerea companiei. Însă acest lucru înseamnă că și celuilalt îi revine un cuvânt de zis în luarea deciziilor. Mai există și posibilitatea de parteneriate cu alte companii, care să te ajute pe orice plan sunt specializate. Ai mare grijă dacă vei face acest lucru, pentru că nu toate stau bine pe planul financiar, ceea ce poate avea efecte negative asupra afacerii tale. Pentru a putea afla cu ce companii merită să faci un parteneriat, descoperă lista firmelor pe Infoquick.ro, unde ai posibilitatea de a vedea date importante despre fiecare în parte.

Dacă vrei să faci totul pe cont propriu, este posibil să îți fie mai greu, însă ai libertatea de a lua orice decizie, fără a aștepta ca asociatul să fie sau nu de acord.

 

 

  • Este ceva ce te pasionează?

 

De cele mai multe ori, lucrurile care te pasionează se pot transforma în afaceri. Fie că sunt mari, fie mici, vei putea avea și altfel de câștiguri dacă business-ul tău provine dintr-o plăcere. Dacă îți place să coși, îți poți deschide un mic atelier. Dacă ești pasionat de camping, poți amenaja o zonă unde oamenii pot veni cu cortul și să aibă o experiență de neuitat. Dacă ești suficient de creativ și ambițios, poți face o afacere din aproape orice pasiune. Atât timp cât simți că ceea ce faci te reprezintă și crezi cu adevărat că munca ta ajută pe oricine, fii mândru și încearcă să te întreci pe tine, devenind din ce în ce mai bun pe segmentul de piață ales. 

Să devii antreprenor nu este ceva atât de ușor cum, probabil, cred unele persoane. Însă, dacă vrei să încerci, nu uita să ții cont de cele aflate mai sus.

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro