Vânzările cărții „Camino – drumul spre lumină”, a medicului anestezist Ecaterina Botoncea, vor fi donate Secției de Îngrijiri Paliative

Lansare de carte în lumea medicală târgovișteană! Medicul anestezist Ecaterina Botoncea a lansat, vineri, la Colegiul Medicilor Dâmbovița, un nou volum de proză: „Camino – drumul spre lumină! Jurnalul unui anestezist”.

Jurnalul unui medic anestezist” este o carte răvășitoare, greu de categorisit din punct de vedere literar, având trăsături specifice mai multor specii ale genului epic, cu evidentă tentă memorialistică și autobiografică, scrisă cu surprinzător meșteșug, bazat pe un talent indubitabil, pesemne exersat și-n alte dăți, în zona lirică, presupun, dar și pe o deschidere intelectuală remarcabilă, atingând zone sensibile ale gândirii metafizice, explorare generată de nevoia de regăsire a propriei identități. Asistăm la un pelerinaj limitat geografic, într-un perimetru cunoscut drept Drumul lui Iacob, în spaniolă Camino de Santiago, deloc întâmplător, pentru că la capătul lui se află mormântul apostolului Iacob, a cărui martirizare a fost confirmată istoric, unul dintre cei doisprezece propovăduitori ai Evangheliei. Acest drum se transformă în spațiul propriei spiritualități aflate sub semnul asimilării unui alt eu, după care tânjește, fără a-i intui reprezentarea, iar 840 de kilometri de mers pe jos, apostolicește, înseamnă, înainte de simbolistica jertfelnică a gestului, o călătorie inițiatică de reaflare a sensului, protejat de aripa întinsă a unei dumnezeiri mereu răbdătoare„, scrie  Mihail Soare, în prefața volumului.


Autoarea a decis ca încăsările să fie donate Compartimentului de Îngrijiri Paliative al Spitalului de Urgență Târgoviște, condus de medicul Carmen Marcu. Acesta a vorbit, în lacrimi, despre impactul emoțional al cărții, mulțumind autoarei pentru decizia de a sprijini secția.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic