USR Dâmbovița se implică în a doua inițiativă civică – “Oameni-noi”, pentru modificarea legilor electorale

Inițiativa cetățenească Oameni Noi, lansată luni, 10 septembrie, în Piața Universității, a trecut la faza practică: strângerea semnăturilor. “”USR este în mod natural un actor major în cadrul proiectului. Pe de o parte, inițiativa se înscrie în efortul mai larg al USR de a îmbunățații accesul la viața politică. O mare parte din propunerile esențiale ale inițiativei sunt lucruri pe care USR fie le-a inițiat, fie a fost singurul partid care le-a apărat în parlament: votul în două tururi pentru primari, reducerea pragurilor electorale, corectarea reprezentării Diasporei în parlament, posibilitatea pentru românii aflați afară să voteze pentru locurile din parlament din județele unde au domiciliu în România. Lupta în parlament, pentru multe dintre ele, are loc acum și în lunile care urmează. Initiațiva este o continuare firească pentru #FaraPenali. Am promovat curățenia și acum vrem să construim facilitând accesul în politică unor Oameni Noi, ca noi.” a precizat deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, coordonator al acțiunilor în județ, alături de juristul Emilian Irimescu.

Prima acțiune a avut loc sâmbătă, în centrul municipiului Târgoviște. Au luat parte membri USR, dar și ai Platformei Ro100.

Cei care vor să susțină inițiativa o pot face, astfel:

  • Târgoviște- punct fix, de luni până vineri în intervalul orar 10-16, la sediul biroului parlamentar și USR Dâmbovița+USR Târgoviște din bd-ul Independenței nr 26, BL 3A, parter, ap 1;
  •  Târgoviște – puncte mobile, pe platoul din Piața Tricolorului, în principiu seara de la ora 18.
  • Moreni – punct fix, de luni până vineri in intervalul orar 10-11, la sediul biroului parlamentar și USR Moreni din str cpt Pantea Ion (hala veche) la parter și la et 1;
  • Moreni – puncte mobile, seara de la 18 în Parcul Central și Autogara (cand timpul este favorabil)
  • Gaesti, Titu, Racari, Pucioasa, Fieni, Pietrosita, Runcu, Brebu etc – în locațiile și intervalele orare unde va fi anunțată din vreme participarea.

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro