Un ecograf cu sondă trans-esofagiană va intra în dotarea Spitalului Județean

Până la sfârșitul acestui an, Spitalul Județean Dâmbovița dorește achiziționarea unei  serii de aparate de strictă necesitate, care să permită medicilor să pună un diagnostic corect și mult mai rapid.  Pentru unele dintre ele se va apela la resursele proprii ale spitalului, iar pentru altele se va primi ajutor financiar de la Ministerul Sănătății.

De departe, cea mai importantă și totodată cea mai scumpă ,,piesă,, medicală  care va fi achiziționată de către SJUT este  ecograful cu sondă trans-esofagiană, care va veni în sprijinul medicilor cardiologi. în mod special pe partea de diagnosticare.

,,Anul acesta o să achiziționăm o serie de aparate medicale, unele dintre ele foarte importante pentru SJUT. Unele le vom cumpăra din veniturile proprii ale spitalului, iar pentru altele vom apela la niște surse alternative ale Ministerului Sănătății. Ne putem lăuda cu un ecograf cu sondă trans-esofagiană, care va permite cardiologilor, echipei de medici cu care ne mândrim la nivelul județului, să  pună un diagnostic foarte precis. Este vorba de un echipament foarte scump pe care anul acesta sigur îl achiziționăm. Mai avem să completăm o trusă de endoscopie digestivă cu care să și intervenim, nu numai să diagnosticăm… O să mai achiziționăm și o serie de aparate, dar de mai mică valoare…,, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dr. Claudiu Dumitrescu.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro