Turiști spanioli impresionați de istoria de la Curtea Domnească

Istoria seculară a Târgoviștei, Veche Cetate de Scaun și zilele frumoase au adus la Curtea Domnească, principala atracție turistică a Târgovișteu, vizitatori români, dar și străini, mai exact un grup de 20-30 de turiști spanioli.

Aceștia au rămas plăcut surprinși de imensul Turn al Chindiei, de Biserica Mare Domnească, unde pictura păstrată și în zilele noastre care a fost realizată între anii 1696-1698, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu și care conține cea mai amplă galerie de portrete de domnitori munteni pur și simplu i-a fascinat, dar și de ruinele Caselor Domnești, care în pofida timpului, încă păstrează aerul de Cetate de Scaun. Coborând în pivnițele amplasate în axul clădiri, cu siguranță au rămas impresionați de perfecţiunea realizării tehnice… chiar dacă în interior nu se mai găsesc numeroase obiecte istorice.

Interesul vizitatorilor pentru Ansamblul Muzeal „Curtea Domnească” cât și pentru toate muzeele din Dâmbovița, demonstrează că istoria județului merită să fie valorificată și este nevoie să se investească în reabilitarea clădirilor ce poartă o mică parte din povestea României.

Prețul unui bilet este de 12 lei, iar pentru grupurile organizate de minim 10 persoane,adulți , elevi, studenţi şi pensionari se aplică o reducere de 50%. Preșcolarii si copii institutionalizati au intrarea gratuită.

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro