TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune, cu un nou simbol: vârful Omu din masivul Bucegi

După urcarea, în cursul lunii ianuarie, pe vârful Românescu (1713 m) din munţii Leaota, ascensiunile programate de montaniarzii dâmbovițeni grupați în cadrul Asociației Chindia Jurasic Park, au vizat la început de februarie 2017, alte vârfuri simbolice, de data aceasta din masivul Bucegi.

Obiectivele noilor ascensiuni au fost decise sâmbătă, 11 februarie 2017, în cadrul unei întâlniri speciale cu “diasporenii”, vechi membri ai clubului care trăiesc și lucrează pe alte meleaguri. La clasica bere, au fost lansate primele filiale ale asociației:

„Filiale Merano” – Italia – coordonator Mona Diaconu Ștefan

„Carlingford Subsidiary” – Irlanda – coordonator Alex Coroliu


Pentru a puncta acest moment festiv cu o ieșire practică în teren, coordonatoarea Filialei Merano a revenit după vreo 20 de ani în Bucegi, pentru a parcurge în plină iarnă, un lung și frumos traseu pe Platoul Bucegilor. Accesul s-a făcut cu un autoturism până în zona complexului Piatra Arsă, apoi per-pedes, s-a ajuns la celebrele forme de eroziune, Babele si Sfinxul, unde s-au reînnodat amintiri și povestiri din trecut. Pe o vreme excelentă, fără pic de nor, dar cu ceva geruială, s-a stabilit obiectivul zilei – vârful Omu, cel mai înalt din masivul Bucegi. Pentru „încălzire” a fost urcat vârful Baba Mare (2292 m), apoi a fost urmat marcajul „bandă galbenă” ce duce pe sub Coștila spre Șaua Șugărilor. După ”clasica” poză cu Acele Morarului în spate, a fost atacată varianta de iarnă spre vârful Omu, pe deasupra „Ceardacului”. În zona „Mecetului Turcesc” a început să se intensifice vântul, atingând o intensitate maximă pe vârful Bucura (2503 m), al doilea vârf ca înălțime din masivul Bucegi. Ca urmare a rafalelor de vânt, temperatura reală de –14 grade Celsius s-a resimţit ca temperatură de –28 grade Celsius.

S-a ajuns în condiții de siguranță pe vârful Omu (2505 m), un loc simbolic al munților Bucegi, numit de Nicolae Densușianu, în a sa carte „Dacia preistorică”, „Columna ceriului”, adică un loc în care, conform legendelor pelasge, cerul se sprijinea în acest punct. Datorită faptului că în acest sezon, cabana este închisă s-a băut un ceai fierbinte la Stația meteo, iar la întoarcere au fost atinse și vârfurile Capul Morarului (2501 m – al treilea vârf din Bucegi) și Găvanele (2472 m), un important punct energetic din vasta rețea a „Muntelui sacru”.

Imaginile din Bucegi vor fi prezentate, de Mona Diaconu, prietenilor ei din Clubul Alpin Italian, secțiunea SudTirol și vor duce simbolurile românești (banerul filialei și tricolorul) pe meleaguri europene.

După aceste ture în zona dâmbovițeană, la sfârșitul acestei săptămâni se preconizează o ieșire pe Valea Prahovei, pentru atingerea unor vârfuri în masivele Baiului (Gârbovei) sau Piatra Mare. Vom reveni cu informații și imagini din noua expediție.

 

Nicolae POSTA

Președinte ACJP

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca