Titus Corlățean, ironie subtilă la adresa Ambasadei Suediei, după scandalul de corupție Ericsson

Distribuie:

După un lung șir de ironii la adresa social democraților, venite din tabăra Ambasadei Suediei la București, roata s-a întors, astăzi. Pe pagina de facebook a Departamentului pentru Politică Externă al PSD, condus de senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a apărut următorul mesaj, în contextul Zile Internaționale de Luptă împotriva Corupției:

Astăzi, cu ocazia zilei internaționale a luptei împotriva corupției, am apelat telefonic ambasada Suediei la București.

Dorim să adresam mulțumiri personalului diplomatic și angajaților pe plan local și să exprimăm aprecierea sinceră, pentru asistența constantă pe care partenerii suedezi au acordat-o instituțiilor statului Român, inclusiv prin declarații publice, în eforturile comune de a combate corupția și alte fenomene anti-sociale.

Din păcate, a sunat ocupat.

Credem că e posibil ca echipamentele de telecomunicații Ericsson să fie de vină.” spune Departamentul pentru Politică Externă al PSD, condus de Corlățean.

 

Compania suedeză de telecomunicaţii mobile Ericsson a convenit să plătească peste 1 miliard de dolari pentru închiderea unor investigaţii de corupţie, inclusiv una referitoare la mituirea unor oficiali guvernamentali, a anunţat Departamentul de Justiţie, transmite Reuters.

Compania a recunoscut că a conspirat cu alte părţi pentru a încălca legea referitoare la practici de corupţie în străinătate în perioada 2000-2016, prin angajarea într-o schemă de plata de mită şi falsificarea registrelor şi datelor contabile, cât şi prin neefectuarea controalelor interne de contabilitate, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro